Çerkezköy Modern Fen Bilimleri Ortaokulu Müdürü Uğur Soykan öğrencilerinin TEOG performansını değerlendirdi. Sınava 8.sınıftan 72 öğrencinin katıldığını açıklayan Uğur Soykan “72 öğrencimizden 47’si, en az bir dersin tamamını doğru, 65 öğrencimiz ise en az bir dersten bir yanlış yapmıştır” dedi.

Çerkezköy Modern Fen Bilimleri Ortaokulu Müdürü Uğur Soykan öğrencilerinin Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı (TEOG) performansı hakkında değerlendirmede bulundu.

“590 ORTALAMAYI YAKALADIK”


Uğur Soykan, sınava 8.sınıftan 72 öğrencinin katıldığı bilgisini vererek “Kurumumuzdan sınavda 82 öğrencimiz ter döktü. Resmi sonuçlar henüz açıklanmadı. Öğrencilerimizden aldığımız bilgilere göre genel sınav ortalamamız 590 puan olarak gerçekleşti. İlk sınavdaki ortalama puanımız 570 olarak gerçekleşmişti.”  dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARISI BİZİ MUTLU ETTİ”


TEOG ikinci sınavında 72 öğrenciden 47’sinin en az bir dersin tamamını doğru cevaplandırdığını anlatan Uğur Soykan “65 öğrencimiz ise en az bir dersten bir yanlış yapmıştır. Kasım ayında yapılan TEOG sınavının birinci oturumundaki sorulara göre bu sınavın zorluk derecesi yükselti. Çerkezköy geneline göre öğrencilerimizin başarısı bizleri mutlu etti.” diye konuştu.

DERS ORTALAMALARI


Soykan öğrencilerinin ders ortalamaları hakkında da bilgi vererek şunları söyledi: “Öğrencilerimiz 20 soru üzerinden Türkçe’de 17.25, Matematik’ten 13.95, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’nden 19.13, Fen Bilimlerinden 16.75, Sosyal Bilgilerden 18.63 ve İngilizceden ise 18 net ortalamasını yakaladı”

TEOG PUAN HESAPLAMASI 2. DÖNEM NASIL YAPILIR?


TEOG sınavları sonucu 1. dönem 700 üzerinden bir puan elde edilecek. Buna AOSP (Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı) deniliyor. Aynı şekilde 2. dönem TEOG sınavlarından da AOSP hesaplanacak. Öğrencinin 6., 7. ve 8. sınıflardaki ağırlıklı not ortalamalarının (yıl sonu başarı puanı) toplamı, 1. ve 2. dönem AOSP puanlarının ortalamasıyla toplanacak ve 2'ye bölünerek YEP (Yerleştirmeye Esas Puan) hesaplanacak.

AĞIRLIKLANDIRILMIŞ ORTAK SINAV PUANI (AOSP) NEDİR?


Her dönem yapılan TEOG ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ve din kültürü ve ahlâk bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacak. Bu puanlar toplanarak her öğrenci için 700 tam puan üzerinden AOSP hesaplanacak. Sınavlarda iptal edilen soru veya sorular olması durumunda ilgili soru tüm öğrenciler için doğru cevaplanmış sayılacak.

TEOG MAZERET SINAVLARI NE ZAMAN?


TEOG sınavlarına mazeretli ya da mazeretsiz katılamayan öğrencilerin bilgileri okul müdürlüğünce sınav günü bitiminde 5 gün içerisinde e-okul sistemine işlenecek. Bu öğrenciler 14-15 Mayıs tarihlerinde yapılacak mazeret sınavlarına katılacak.

1 MİLYON 170 BİN ÖĞRENCİ KATILDI


Adayların 27-28 Nisan tarihlerinde girdiği sınava 1 milyon 170 bin sekizinci sınıf öğrencisi katılmıştı.
Editör: TE Bilisim