Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İlçe Merkezi ile Kızılpınar ve Veliköy Mahallelerindeki okullarda talebe bağlı olarak yetiştirme kursu açıyor. Şimdiye kadar 15 okulda açılan kurlara 7 bin 773 öğrenci katıldı.

Çerkezköy Bakış -
Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 15 okulda çeşitli branşlarda kurslar açıldı.
 ÇOĞU OKULDA AÇILDI
Açılan kurslar hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nde 4 matematik ve 2 fizik kursunun açıldığını ifade ederek, “Açılan dört matematik kursuna 101, fizik kursuna da 107 öğrenci katıldı. Pakize Narin Anadolu Lisesi’nde açılan beden eğitimi kursuna 15 öğrenci katıldı. Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi’nde ise matematik, fizik, biyoloji, dil ve anlatım, coğrafya, tarih, Türk Dili ve Edebiyatı ve beden eğitimi kursları açıldı. Bu kurslara da 696 öğrenci katılarak eğitim aldılar” açıklamasında bulunuldu.
“GİDEREK YAYGINLAŞIYOR”
Kızılpınar Anadolu Lisesinde açılan kurslar hakkında da bilgi veren yetkililer şunları söylediler: “Matematik, geometri, kimya, biyoloji, Kuran-ı Kerim ile Dil ve Anlatım kurslarında 178 öğrenci eğitim gördü. Çerkezköy TTV Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezinde matematik, kimya ve edebiyat kurslarına da 66 öğrenci katıldı. HFZ Mesleki ve Teknik ve Anadolu Lisesinde açılan matematik kursunda da 40 öğrenci eğitim gördü. Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde açılan matematik, dil ve anlatım, İngilizce, coğrafya, Beden eğitimi spor akademisi ve bilgisayar destekli çizim kurslarına da toplamda 469 öğrenci eğitim aldı” .



ÖĞRENCİLER İLGİ GÖSTERİYOR
Açıklamada “Veliköy Çok Programlı Anadolu Lisesinde matematik, dil ve anlatım ile İngilizce kurslarına ise 317 öğrenci katıldı. Çerkezköy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde açılan matematik ve Arapça kurslarında ise 73 öğrenci eğitim aldı. Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulunda açılan fen bilgisi, matematik, Türkçe, İngilizce, sosyal bilgiler, Türkçe, Arapça ve Kuran-ı Kerim kurslarında da bin 216 öğrenci ders aldı. 75.Yıl Ortaokulunda ise, Matematik, fen ve teknoloji, Türkçe ve sosyal bilgiler kurslarına da 925 öğrenci katıldı” denildi.
HER BRANŞTA AÇILABİLİYOR
Mevlana Ortaokulunda açılan kurslar hakkında bilgi veren yetkililer, şöyle devam ettiler; “Türkçe, Matematik, sosyal bilgiler, Din kültürü ve ahlak bilgisi ve fen bilimleri kurslarında da 532 öğrenci eğitim aldı. Raif Dinçkök Ortaokulu’nda açılan Türkçe ve matematik kurslarına 480 öğrenci kayıt yaptırarak ders aldı. Kızılpınar 125.Yıl Ortaokulu’nda ise Türkçe, matematik, fen bilimleri, inkılap tarihi, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi kurslarında da 730 öğrenci eğitim gördü”
“HER BİR KURS İÇİN 12 ÖĞRENCİNİN TALEBİ YETERLİ”
Veliköy Belediyesi Ortaokulunda açılan kurslar hakkında bilgi veren yetkililer, “açılan Türkçe, matematik, İngilizce, inkılap tarihi ile fen ve teknoloji derslerinde 280 öğrenci eğitim aldı. Hafta içi ve hafta sonu açılan kurslarımıza öğrencilerimiz gösterdikleri yoğun ilgi bizleri memnun etti. Dersleri veren öğretmenlerimizin ücretlerini devlet karşılıyor. 12 öğrenci bir araya gelince kursları açıyoruz.” denildi.
Editör: TE Bilisim