Çerkezköy Bakış - S.S. 25 Nolu Akarsu Birlik Minibüs ve Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Ömer Göktaş, düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Göktaş, yaptığı açıklamada akaryakıta son dönemde gelen peş peşe zamlar, ücretsiz taşıma ve artan maliyetler nedeniyle zor günlerden geçtiklerini belirtti.  

“ARAÇLARIMIZI KALDIRAMAZ HALE GELDİK”

Akaryakıt zamlarının bellerini büktüğünü ifade eden Göktaş, “Araçlarımızı kaldıramaz hale geldik. Bir yolcu bedeli 1 kilometre karşılığındaki akaryakıt fiyatını karşılamıyor. Akaryakıt 6 TL iken 1 kilometreye 1,5 TL gibi bir karşılığı oluyordu, şu anda 3 katından fazla olduğu için 4,5-5 TL oldu. Sadece akaryakıt giderini karşılamaya çalışıyoruz şu anda. Diğer şoför maliyeti olsun, lastik olsun, bakım ücreti olsun araç giderlerini şu anda karşılayamaz haldeyiz. Lastik maliyetlerimiz 3 katına çıktı. Personel giderlerimiz yüzde 60-70 arttı.  Bakımları yaptırılamadığı için çalışmayan araçlar var. Başka geliri olmayan sadece bu işten geçinen, araçlarının bakımlarını yapamadığı için araçlarını çalıştıramayan esnaf arkadaşlar var. Bundan dolayı zam talebimiz oluyor. Yolcu ücretlerine yüzde 30-40 civarında zam bekleniyor.” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN DESTEK

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin şoför esnafına destek vereceğini ifade eden Göktaş, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından mart ayı meclis toplantısında alınan karar doğrultusunda TETUS kapsamında çalışan tüm araçlara 6 ay boyunca bin 800 TL gelir desteği yapılacak. Alt yapı hazırlığı yapıldıktan sonra ödemelere başlanacağını tahmin ediyoruz” dedi.  

Editör: TE Bilisim