Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, BBP Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Hayati Örencik, BBP MKYK Üyesi Serkan Yılmaz ve Ömer İlhan, BBP MKYK üyesi Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan, BBP Kırklareli İl Başkanı Ercan Andaç, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Akın Yılmaz, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Çerkezköy Belediyesi’nin AK Partili Meclis üyesi Sait Yazı, BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Macit,  BBP Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, Gelecek Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Veysel Karakoç, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

“ADALET YERİNİ BULMALIDIR”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Kuran tilavetinin okunmasıyla devam etti. Çerkezköy Alperen Ocakları Başkanı Mehmet Coşkun’un selamlama konuşmasının ardından açılış konuşmasını yapan BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Macit, “Şehit genel başkanımız ’Haksız bir davada sultan olacağıma haklı davamda tek başıma yürürüm’ sözüne istinaden çıktığı bu yolda Türk İslam davasını nizam-ı alem davasının yıllarca öncülüğünü yapmıştır. Siyasi dünya görüşü hep haktan hakikatten yana olmuş ilahi kelimetullah uğruna ömrünü feda etmiş ve bu uğurda da şehit olmuştur. 40 yıllık siyasi hayatı çilelerle fırtınalarla doludur. Şehit liderimiz ne kürdü Türk’ten, ne Alevi’yi Sünni’den ayırmadan yaratılanı severim yaratandan ötürü sözüne istinaden dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmadan herkese eşit mesafede davranan çok asil bir dava adamıydı. Devletine bağlılığını her platformda ispatlamış hep devletinin yanında olmuştur. Muhsin Başkan bu ülke için gerçekten çok kıymetli bir değerdi. Ama bu inançlı, bilinçli dürüst, tavizsiz, kararlı duruşu hep birilerini rahatsız etmekteydi. Önünü kesmeye de cesaret edemiyorlardı. Ta ki 25 Mart günü düğmeye basan bu karanlık güç odakları ve onların şakşakçıları liderimizi hain bir planla şehit etmişlerdir. Ömrünü devlete adayan bir liderin ömründe bir kez devlete ihtiyacı oldu. Fakat devlet ortada yoktu. Ortada olanlarsa bu işi kapatmak, tansiyonu düşürmek için görevlenen dirilenlerdi ve maalesef üzülerek ifade ediyorum ki 25 Mart 2009’dan bir yana hala bir arpa boyu yol alınamamış. Bu suikast tam olarak aydınlatılamamıştır. Hala davalar açılıp kapatılmaktadır. Adalet yerini bulmalıdır. Bu suikastta parmağı olan, göz yuman, görmezden gelen ne kadar devlet görevlisi, siyasetçi var ise hesap vermeli adalete teslim edilmelidir. Zira 13 yıldır liderine suikast yapılmış bir toplum bu meselenin sonuna kadar takipçisi olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun ve yanında bulunan 5 arkadaşını da rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.  

“BUGÜN BURADA KESİNLİKLE SİYASET YOK”

Macit’in ardından konuşan BBP MKYK üyesi Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan da, “Bugün burada özellikle siyaset istemedik. Bugün burada kesinlikle siyaset yok. Salonumuzda da gördüğünüz gibi herhangi bir partimizin amblemi, işareti yok. Biz burada bir siyasetçiyi değil, bir devlet adamını anmak için toplandık. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.  

KONUŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BBP Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Hayati Örencik de yaptığı konuşmada Yazıcıoğlu ile ilgili anılarını kısa anekdotlar ile anlattı. BBP MKYK Üyesi Serkan Yılmaz ve Ömer İlhan’ın selamlama konuşmasının ardından sinevizyon gösterisi sunuldu.
BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan’ın konuşmasının ardından katılımcılar kürsüye çıkarak fikir ve düşüncelerini söyledi. Program Emniyet eski Müdürü Kadir Kuş’un konuşmasıyla sona erdi.

Editör: TE Bilisim