Çerkezköy Bakış - Trafik cezaları, avukatlardan gelen çeşitli yazılar, icra amaçlı gönderilen tebligatlar ve daha birçok konuda gönderilen mahkeme tebligatları ilgilisi adresinde olmadığı zamanlarda 7201 sayılı Tebligat Kanunu'na göre teslimat için muhtarlıklara bırakılıyor. Çerkezköy’de mahalle muhtarlarında raflar ve masaların üzerleri tebligatlarla doldu.
Gaziosmanpaşa Mahallesi Muhtarı Mutlu Timur, “Postacılar vatandaşları evde bulamadığı zaman bize teslim ediyor. Biz de elinde evrakla gelen vatandaşlara bizden belgelerini alıyorlar. Bu da bizim için sıkıntı oluyor. Tebligatını almayan vatandaşların tebligatlarını 3 ay bekletiyoruz, 3 ay da arşive alıyoruz. Tebligat kanununa göre 6 ay bekletme süresi var. 6 ayın sonunda tebligatları imha ediyoruz.” dedi. Çoğunluk olarak trafik cezası tebligatlarının geldiğini ifade eden Muhtar Timur, mahkeme kağıdı ve icra tebligatlarının da olduğunu kaydetti. 

“ZORLUKLARI VAR TABİİ”

Yıldırım Beyazıt Mahallesi Muhtarı İrfan Akem de, “Postacılar tebligatları vatandaşa bırakamadığı zaman bildiri kağıdı bırakıyor kapıyor. Tebligatları da bize bırakıyor. Vatandaş da sonra gelip bizden alıyor. Birçoğu da almıyor. Bu sorunu geçtiğimiz haftalarda yapılan muhtarlar toplantısında AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’e de ilettim. İnşallah bu sorun çözülür. Mesai saati bitiminin ardından tebligatı acil almam gerekiyor diye arayan da oluyor. Gece 23:00’te bile arayan var. Zorlukları var tabii. Bazı vatandaşlar da tebligatı muhtarlıktan geç alınca zannediyor ki örneğin icralık olmuş mesela tebligatı almadığında benim haberim yoktu diyecek. Ben borcumu öderdim ama muhtarlığa bırakılmış ama muhtar bana haber vermedi. Haber vermek bizim sorumluluğumuzda değil.” ifadelerini kullandı.  

Editör: TE Bilisim