Çerkezköy Bakış - MÜSİAD Tekirdağ Şube Binasında gerçekleştirilen toplantıya, Şube Başkanı Ramazan Doğan’ın yanı sıra Projelendirme ve İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Münür Kılıç, Basın Ortak Satınalma Sorumlusu Ali Doğan, Yerel Yapılandırmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Oktay Koç, Bütçe ve Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Haldun Cömert, Genç MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Cihan Karaca, Maden, Enerji Yönetimi ve Yatırım Komite Başkanı Serdar Pirpir, Yurtiçi Yapı Geliştirme ve Projelendirme Komite Başkanı Nuh Uzun, Gastroekonomi ve Türk Mutfağı Sanatları Komite Başkanı Şuayip Kara, Denetleme Kurulu Başkanı Yadigar Gümüştaş, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.

“TÜM İLÇELERİMİZLE İRTİBATTAYIZ”

MÜSİAD Tekirdağ Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Doğan, yönetim kurulu üyelerini tanıtmasının ardından basın mensuplarına çalışmaları hakkında bilgi verdi. Doğan, “Sanayi bu merkezde toplandığı için şubemizi bu merkezde konumlandırdık. Fakat tüm ilçelerimizle irtibat halindeyiz. Yeni üyelerimizle birlikte daha güzel günlerde, farklı projelerde bir araya geleceğiz” ifadelerini kullandı.

“İLK İŞİMİZ ÜYELERİMİZİ ZİYARET ETMEK OLDU”

Göreve başlamadan önce tüm üyeleri ziyaret ettiklerini ve sorunları dinlediklerini söyleyen Doğan; “3 aylık süre zarfında göreve başlamadan önce tüm üyelerimizi ziyaret ettik. Bunun iki sebebi vardı. Genel kurul öncesi üyelerimizi genel kurulumuza davet etmek ve daha önce iletişimde olduğumuz üyelerimizi fiziken ziyaret ederek sorunlarını dinlemekti. Tüm üyelerimizi dinledik. Önümüzdeki hafta içinde tekrar programımızı yapıp üyelerimizi tek tek gezeceğiz, yeni yönetimimizi tanıtacağız. Üyelerimizi hiçbir zaman ihmal etmeyeceğiz. Kurum ziyaretleri gerçekleştireceğiz. Tanışmak ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak amacıyla. Kurum ziyaretlerimizi pandemi nedeniyle yapamamıştık. Hızlı bir şekilde yönetimimizle birlikte Ankara ziyareti gerçekleştirdik. Hem Meclis başkanımız sayın Mustafa Şentop ve milletvekillerimizle görüştük. Kendilerine projelerimiz hakkında bilgi verdik. Güzel bir ziyaret gerçekleştirilmiş oldu. Oraya daha sık ziyaret gerçekleştireceğiz. Burda nasıl faydalı olabiliriz, nasıl projeler gerçekleştirebiliriz orayla iletişimimizi hiç koparmayacağız” dedi.

“ZİMEM DEFTERİ BÜYÜK YANKI BULDU”

Sosyal sorumluluk projelerine de değinen Doğan; “Ramazan ayında bu sene biraz daha zor geçti. Pandemi olduğu için birçok arkadaşımızın iş yeri kapalıydı. İş yerleri kapalı olduğu için çalışamayacak esnaflarımızla vatandaşlarımızla görüştük. Onlarla farklı projeler yapmaya çalıştık. 5 bin civarı erzak kolisi dağıttık. MÜSİAD’ın ‘Zimem defteri’ uygulamasını harekete geçirdik. Sizlere de ayrıca teşekkür ederim. Çalışmalarımızı büyük bir özveriyle paylaştınız. Bu zimem defteri uygulaması da büyük yankı buldu. Bu zimem defteri uygulaması geçmişten günümüze gelen bir gelenek. Bu gelenekle bir bakkaldan veresiye defterini alıyorsun, vatandaşlarımızın borcunu kapatıyorsun. Hem vatandaşımız borcundan kurtulmuş oluyor, hem de esnafımız para kazanmış oluyor. Güzel bir proje. Aynı zamanda Kızılay vesilesiyle erzak yardımına devam ettik. Kan bağışı etkinliği yaptık. Daha geniş katılımlı olarak yeniden yapmayı amaçlıyoruz. Pandemi nedeniyle kan stoklarında sıkıntı yaşanıyor. Buradan herkese de kan bağışına davet ediyorum. Güzel bir program yapıp üyelerimizle birlikte kan vereceğiz” diye konuştu.

“DESTEK OLMAK HER ZAMAN BOYNUMUZUN BORCU”

Gençlere ayrıca önem verdiklerini vurgulayan Doğan; “Gençlerimize ayrı bir önem veriyoruz. Sık sık bir araya gelmeye çalışıyoruz. Oradaki sayıyı da yükseltmeyi amaçlıyoruz. Ticarete yönlenmek isteyen, projesi olan gençlerimize burada değer veriyoruz. Burada ağırlamak onlara destek olmak her zaman boynumuzun borcu. Gençlerle de sık sık bir araya geleceğiz” dedi.
Projelerinden bahseden Doğan; “Bizim 2 projemiz daha var birini bitirdik, inşallah kısa süre içinde sizlerle yeniden bir araya geleceğiz. TEKMÜSKOOP bizim vizyon projemiz. Bu proje ile alakalı kooperatif Başkanımız sayın Münür Kılıç onlar da bilgi versin sonrasında soruları cevaplarız” diye konuştu.

“ÜLKE EKONOMİSİNE 1 MİLYAR DOLARLIK KATKI”

Sonrasında Yerel Yapılandırmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Oktay Koç bilgilendirme yaptı. Koç, “Türkiye’de ilk olmanın gururunu yaşadık. Küçük sanayi sitelerini orta ölçekli sanayi sitelerine çevirmeyi amaçlıyoruz bu projelerle. Hem orta ölçekli hem de küçük ölçekli sanayi kuruluşlarımızı ortak çatı altında toplayacağız. MÜSİAD bu proje ile Türkiye’ye örnek oldu. Tekirdağ’da olması bizler için de gurur kaynağı oldu. 65 tane imalathanemiz var bu projede. İkinci katında bile imalat yapılabiliyor. Bu proje ile bin kişiye istihdam sağlanacak. Ülke ekonomisine 1 milyar dolarlık bir ihracat kazandıracağız. Otobanın yakında olması hem ihracat hem de İstanbul’a yakın olması bizim için ve MÜSİAD ortakları için oldukça avantaj” dedi.

“1 AY İÇİNDE LANSMANIMIZI YAPACAĞIZ”

Projelendirme ve İş geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Münir Kılıç da TEKMÜSKOOP projesi hakkında; “Öyle bir durumdayız ki biz sokak aralarında bile sanayi kuruluşlarımız var. Biz bununla ilgili çalışma başlattık. Orta ölçekli sanayi kuruluşunu Süleymanpaşa’da oluşturduk. Kendi imkanlarımızla yeri aldık. Uygundur yazılarımızı aldık. Bu sanayi kuruluşu ilk etapta Süleymanpaşa esnafı içindi. Esnaflarımızla görüştük. Yaklaşık 280 tane işyerimiz olacak. 1 ay içinde lansmanımızı yapacağız. Orada kendi sanayi sitesi esnafımızdan da üye alımına başladı” diye konuştu.

“KENDİNİZİ GELİŞTİREMİYORSANIZ, YOK OLMAYA MAHKUMSUNUZ”

Sonrasında Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Doğan; “Ülkemizin içinde bulunduğu pandemi şartlarında kuruluş amacımız; üretim, katma değerli üretim, yerli üretim ve milli üretim. Ama sıkıntılar vardı. Birçok arkadaşımızın yaşadığı sıkıntı mekansal sıkıntı idi. Sağolsun hükümetimiz uygun bir şekilde kredi kullandırarak vatandaşlarımıza ev sahibi yaptı. Kobilerimizi büyütmezsek yok olmaya mecbur kalacağız. Eğer kendinizi geliştirmiyorsanız yok olmaya mahkumsunuz. 1950’den önce çok az şirket var. Bizler bin yıldır bu topraklardayız. Şirketlerin babadan oğula devrolmaması bunun en büyük sebebi. Yani çocukların mesleği devam ettirmek istememesi. Siz de bu zorlukları, sıkıntıları görüyorsunuz. Buradaki en büyük problem mekansal problemdi. Sağolsun hükümetimiz bu konuda bize destek oldu. Şentop hocamız, vekillerimiz, sayın valimiz Tekirdağ’a böyle bir vizyon projeyi gerçekleştirmek adına bizlere destek oldu. Bunu yaparken sınırları belli olan, arıtması olan, güneş paneli olan bir projeyi kullanıma sunacağız. Çevreye duyarlı bir tesis üretirsek bundan çok karlı çıkarız. Çevre dostu bir proje olan bu çalışmayla güzel bir sonuç ortaya çıkaracağız. Ergene eylem planı uygulanmaya başlıyor. Fakat öncesinde altyapı yapılmış olsaydı şimdi belki de Ergene şimdi daha temiz olacaktı. Biz projemizde bunu düşündük. Altyapımızı arıtmamızı ona göre dizayn ettik. Proje 5 milyar liralık bir yatırım. Proje tamamlandığında ülkemiz kazanacak. Önceliğimiz Tekirdağ. Bu proje Tekirdağ projesi olarak anılmaya başladı. Bu projeye diğer illerden çok fazla kişi ve kurum geldi. Hepsi geliyorlar bakıyorlar. Tekirdağ’da bu projeyi en iyi şekilde yapacağız” dedi.

“ÜYE SAYIMIZ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Sonrasında soruları cevaplayan Doğan, üye sayılarıyla ilgili soruya; “Üye sayımız her geçen gün artıyor. Rozet takma töreni düzenleyeceğiz. Daha da artacak inşallah sayın Meclis başkanımız Mustafa Şentop’un da katılımıyla üyelerimize rozet takacağız” cevabını verdi.

“GELİŞEN TEKNOLOJİYE HAZIRIZ”

MÜSİAD, yeni dünya düzenine ve gelişen teknolojiye hazır mı? sorusunu da cevaplayan Doğan, “MÜSİAD değişimi üyelerine söylemeye çalıştı. Yeni dünya düzenine ayak uydurmak için çalışıyoruz. Eskisi gibi devasa binalarda çalışmaya gerek kalmadan evimizde online ortamda da çalışma yapılabiliyor. Biz yeniliğe ve teknolojiye açığız. Teknolojiyi en hızlı kabul eden ülkelerden birisiyiz” diye konuştu.

“EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ”

Meslek liselerine önem verdiklerini söyleyen Doğan, eğitime de önemli yatırımlarının olacağını ifade ederek; “Meslek lisesini memleket meselesi olarak görüyoruz. Geçmişte biraz ihmal ettik, sayıları azaldı. Fakat yeni dönemde biz de projelerimizde meslek lisesini oluşturduk. Hem sanayi kuruluşlarımıza nitelikli eleman yetiştirmek hem de gençlerimize iş imkanı sağlamak amacıyla çalışmalarımız var. Üniversitelerimizle de işbirliği içerisindeyiz. Öğrencilerimiz burada kendi işleriyle alakalı fabrikalarda staj imkanı bulacak. Eğitime çok önem veriyoruz. Güzel projelerle yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilisim