Kapaklı Alaçamlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği programa katılan İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, Hz.Peygamber’i anlattı. Son zamanlarda peygambersiz din arayışı içinde olanlar bulunduğunu söyleyen Döngeloğlu “Hz Muhammed (s.a.v) bir Müslüman için son derece önemlidir. O olmadan dini anlamak ve yaşamak söz konusu olamaz. Çünkü Kuran’da yer almayan birçok husus onun izahı ile Müslümanların hayatında yer buldu” dedi.

Çerkezköy Bakış -
Kapaklı Alaçamlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenen programda Hz.Peygamber anlatıldı.

DÖNGELOĞLU KONUŞTU


Kardeşler Düğün Salonu’nda önceki akşam düzenlenen programa Kapaklı Kaymakamı M. Ali Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Akın Yılmaz, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri İbrahim Aktürk, İrfan Demir, Alaçamlılar Derneği Başkanı Muhterem Büyükkeskin ile çok sayıda davetli katıldı.

KATILIMCILARA TEŞEKKÜR ETTİ


Sunuculuğunu İrfan Demir'in yaptığı program saygı duruşunda bulunulması akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Müslim Şeker’in okuduğu aşrı şeriften sonra programın açılış konuşmasını Kapaklı Alaçamlılar Derneği Başkanı Muhterem Büyükkeskin yaptı. Dernek olarak sorumluluklarını yerine getirmeye özen gösterdiklerini kaydeden Büyükkeskin “Örfümüzü, adetlerimizi, bizi biz yapan değerlerimizi yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya özen gösteriyoruz. Kapaklımızın gençlerini, çocuklarını geleceğe hazırlamak için bizlere çok görevler düşüyor. İşte bu bilinçle Ömer Döngeloğlu hocamızı davet ettik.” dedi.

BÜYÜKKESKİN “BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR”


Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduklarını anlatan Büyükkeskin, şunları söyledi: “Bizim,  birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Birbirimizi sevmeye, şehit kanları ile yoğrulmuş aziz vatanı ve al bayrağı sevmeye ve sahip çıkmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bu düşüncelerle toplumu bilinçlendirmek adına bu programların önemli olduğuna inanıyorum. Davetimize icabet eden değerli hocamız Ömer Döngeloğlu'na, programımıza katılan protokol üyelerine ve salonu dolduran vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

“GÜZELLİKLERİ HAYATIMIZIN HER ALANINA SERPİŞTİRMELİYİZ”


Açılış konuşmasından sonra söz alan Ömer Döngeloğlu, Peygamber Efendimiz Hz Muhammed’in (s.a.v) yaşadığı müddetçe dünya nimetlerine değer vermeyip sadece Allah'ın rızasını kazanmak adına gayret içerisinde olduğunu söyledi. Döngeloğlu, “Güzel sözden maksat kötü olandan uzaklaşmaktır. Güzellikleri hayatın her alanına serpiştirmektir. Güzel söz söylemek ne kadar önemli ise onu dinlemek ve dinlediği gibi uygulamaksa en güzel olandır. Bazı rivayetlere göre 124 bin peygamberin geldiği belirtilir. Bir kısmına kitap bazılarına ise sayfa gönderilmiştir. Ancak birçok peygamber kendisine inanan tek bir kişi olmadan ahrete göç etmiştir. Hz. İsa gibi ölüyü dirilten bir peygambere de sadece 12 kişi inanmıştı. İşte güzel söz kadar güzel olan şey o sözü dinleyebilmektir. O sözden nasiplenebilmektir.” şeklinde konuştu.

“O OLMADAN DİN ANLAŞILMAZ”


Son zamanlarda peygambersiz din arayışı içinde olanlar bulunduğunu söyleyen Döngeloğlu “Hz Muhammed (s.a.v) bir Müslüman için son derece önemlidir. O olmadan dini anlamak ve yaşamak söz konusu olamaz. Çünkü Kuran'da yer almayan birçok husus onun izahı ile Müslümanların hayatında yer buldu. Namazı örnek gösterebiliriz. Allah, Kuran’ı Kerim’de namaz kılmayı emrediyor ancak namazın nasıl kılınacağını buyurmuyor. Bu bilgilere Peygamberimiz sayesinde vakıf olabiliyoruz. Allah’ın peygamber Efendimize bildirdikleri sadece Kur’an ayetleri değildir. Kuran’da yer almayan ancak Allah'ın emri ya da nefyettiği birçok husus vardır.” ifadelerine yer verdi.

“EN GÜZEL ÖRNEK HZ.PEYGAMBER’DİR”


Döngeloğlu, Peygambersiz dinin hokkabazlık olduğunu belirterek “Peygambersiz din arayışı içerisinde olanlar zulmü, adaletsizliği, kadına şiddeti, esrarı, eroini, savaşları, kan ve göz yaşlarını görmezden gelerek sevgisine binaen alemler için yaratılan Hz. Peygamber’i konuşmamaktadır. Bu düpedüz hokkabazlıktır. Oysaki Allah, ayeti kerimede ‘Allah'a döneceğine inananlar için en güzel örnek Hz. Muhammed’tir’ buyurmaktadır. Bu apaçık kelama rağmen onsuz din olacağını söyleyenleri anlamak oldukça zor.” diye konuştu.

“HER ZAMAN İÇİNDE DOĞRU OLANI BARINDIRMIŞTIR”


Hz Peygamberin doğru olandan başka hiçbir şeyi hayatında barındırmadığını belirten Döngeloğlu şöyle devam etti: “Peygamberler günah işlemezler. Çünkü Allah onları hususi bir karakter üzere yaratmıştır. İçinde yaşadığı toplum günahlarla yoğrulmuş, şirk ve isyan içerisinde olmasına rağmen Allah sadece onun hürmetine o toplumu cezalandırmamıştır. Velakin alemlerin Yaratıcısı bu konuda şöyle buyurmuştur: “Sen onların içinde yaşadığın müddetçe onlara azap etmeyeceğim.”

ADALET VE DOĞRULUKLA MUAMELE ETTİ


Peygamber'in her zaman insanlara adalet ve doğrulukla muamele ettiğini sözlerine ekleyen Döngeloğlu “O mükemmel insan, tamamen siyah olan Hz. Bilal Efendimizi Cennetle müjdelerken, amcası Ebu Lehep hakkında nazil olan ‘Tebbet’ Suresini Allah'ın bildirdiği üzere insanlara aktarmadı mı? O amcasının lanetlendiğini saklayamaz mıydı? İşte O bunu yapmamıştır. Çünkü o, Allah'ın kendisine yüklediği sorumluluğun bilincindeydi” dedi. 

GÖZ YAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR


Ömer Döngeloğlu’nun konuk olduğu sohbet programı saat 20.00’da başlayıp 22.30’da son buldu. Salonun her iki katını dolduran dinleyiciler zamam zaman göz yaşlarına hakim olamadı.
Editör: TE Bilisim