Çerkezköy Bakış - Demokratik Sol Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Metin Dönmez, meclis üyesi adayları ile birlikte Çerkezköy Bakış Gazetesi’ni ziyaret etti.

“ÇERKEZKÖY BELEDİYESİNE HALKIN YÖNETİMİNİ GETİRECEĞİZ”

Çerkezköy’e halkın yönetimini getireceğini belirten Dönmez, “Biz yürümüyoruz, koşuyoruz. Çerkezköy Belediyesine halkın yönetimini getireceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi aday adayıyken parti benden şunu istedi projelerinizi yapın Ankara’ya göndereceğiz. Bir tek ben projeler hazırladım, diğer 4 kişi hazırlamamıştı. Kültür Park projesi şu anda yapılan o proje tamamen bana aittir ama daha farklı. Daha farklı daha aktif. Bunun içerisinde kültür merkezi ve fuar merkezi de olacaktı. Şu anda kültür merkezinin yapıldığı yer yanlış. Bir kere orada TIR parkı sorunu var. İnsanların gidip gelmesi sıkıntılı Çerkezköy’ün içerisine uzak bir nokta. Ama kültür parkın içerinde olsa çok rahat ulaşırlar. OSB ile Kültür Merkezi’nin orada sanayi fuarları yap dünya buraya gelsin. Esnafta, sanayici de para kazansın. Her hafta farklı bir fabrika fuar yapar.” dedi.

“BENİM ÖYLE UÇUK PROJELERİM YOK”

Meydan altı otoparkı projesinin uçuk bir proje olduğunu belirten Dönmez, “İki adayımızın da uçuk bir projesi var. Yer altı otoparkı. O projeyi yapacak arkadaşı başımın üstünde taşırım. Peki neden yapılamaz? Nasıl ineceksin? Kanalizasyonu var, yağmur kanalı var, elektrik, sular var bunları nasıl dağıtacaksın? Hadi dağıttın 5 kat indin, toprak kayar. Allah korusun camiyi, binaları bile yıkarsın. Hadi hepsini yaptın, trafiği ne yapacaksın? Yalan, hiçbir belediye başkanı o projeye cesaret edemez. Tek – Yön yapıyorsun hızlı aksın diye ki akmıyor da. Hızlı akması daha tehlikeli. Vatandaş karşıya geçemiyor. Hadi hızlı aktı, geldin belediye meydanına Atatürk anıtı var yavaşlıyorsun, geldin altı yola yine yavaşlıyorsun. Altı yola bir dal çık yaparsın. Köprünün ayaklarını geri koyarsın. Hacı Fahri Zümbül’ün orada bitirirsin o zaman trafik rahatlar. Otopark yapacağım diye 1 – 2 sene meydanı o hale getirirsen Çerkezköy’ü, esnafı bitirirsin. Benim öyle uçuk projelerim yok.” ifadelerini kullandı.

“BENİM PROJEM ÇOK FARKLIYDI”

Açıklamalarını sürdüren Dönmez, “2009’da yaptığım projelerden hala yapılamayanlar var. Dere ıslahı, Habitat’a aday bir projeydi. Şimdi DSİ yaptı. DSİ oraya iki tane köprü yaptı. Dere ıslahı yaptı, Vahap Akay’da devletin etrafında çevre düzenlemesi yaptı.  Gittim gezdim, benim projem çok farklıydı. En az maliyetle vatandaşın ihtiyacını karşılayacak projelerim var.” diye konuştu.

“UFAK VE PARASIZ ÇÖZÜMLER”

Otopark için geçici çözümleri oluğunu belirten Dönmez, “Çarşı içerisinde birçok arsa var. Boş, inşaat yapılmıyor. Niye, aile Almanya’da gelmiyorlar. Bir ayda olsa 6 ay da olsa arsa sahibiyle konuşursun, düzenleme yaparsın. Kepçe düzeltir, giriş çıkış yaparsın. Bir tabela koyarsın ‘Bu arsa şu kişiye aittir. Sevgili vatandaşlarımızın otopark uygulaması için size ücretsiz sunulmuştur’ dersin. Böyle çok yer var geçici de olsa otopark sorununu çözersin. Ufak ve parasız çözümler. Çerkezköy’ün katlı otopark ihtiyacı var mı? Var. Çerkezköy’ün içerisinde şu anda bir otopark var. Neden kullanılmıyor? Bir, yanlış yapılmış. İki, orada çalışan adamın maaşı çıkmıyormuş.” dedi.

HALK KONSEYLERİ

Halk konseyleri kuracaklarını belirten Dönmez, “Halk konseyleri kuracağız. İnsanlarımızı bu konseye adapte edeceğiz. Üretime katkı verebilecek her kesimden kişiler olacak burada. Ne varsa düşünceler onlara gelecek, meclisten önce onlara gelecek. Vatandaşın istemediği hiçbir şey olmayacak.” ifadelerini kullandı.
Çerkezköy Bakış Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mehmet Akif Aldoğan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Dönmez ve beraberindekilere teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim