Çerkezköy Bakış - Namık Kemal Bulvarı üzerindeki Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen AK Parti Çerkezköy 6. Olağan Kongresi’ne katılanları İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı.  Kongreye ise
AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan, Mustafa Yel ve Metin Akgün, AK Parti Tekirdağ eski milletvekili Ahmet Kambur,  AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay, AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Sevgican Aydoğan, AK Parti Çerkezköy eski Kadın Kolları Başkanları Nuran Yeşil ve Rüveyda Akbay, AK Parti Çerkezköy eski ilçe başkanları Reşat Bahar, Sait Yazı, Mehmet Danyeli, belediye meclis üyeleri, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Eğitim Bir-Sen Çerkezköy Şube Başkanı Ahmet Üzgün, ÇOSB Halka İlişkiler Müdürü Gökhan İnce, Veliköy eski belediye başkanları Efrahim Yeşil ve Hanifi Belindir ile  CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Aydın da katıldı. Camcı konuşmalara geçilmeden salondan ayrıldı.
 

ÖĞE’NİN HAYAT HİKAYESİ İZLETİLDİ

Açılış ve yoklama ile başlayan Çerkezköy 6.İlçe Kongresi’nde divan seçimi yapıldı. Gündemin okunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kongre mesajının salonda izletilmesinin ardından İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin hayat hikâyesi izletildi. Kongrede mehter takımı da marşlar çaldı.


 

KONGREYE KATILIM GÖSTERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Kongre, Divan Başkanı Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Bülent Baloğlu’nun konuşması ile sürdü. Baloğlu yaptığı konuşmasında “Bundan 16 yıl önce, 14 Ağustos 2001 Salı günü, Türk siyasi tarihinde ezberi bozma hedefi ile yola çıkıp, milleti siyasetin aracı değil amacı, figüranı değil odağı ve baş aktörü haline getirerek, ülkemizi adeta karanlıktan aydınlığa çıkaran bir güneş vazifesi gören AK Partimizin, tüm ülkemizde kongre süreçleri devam ediyor. Bu vesileyle, bugün Çerkezköy’de, bu AK davaya, AK sevdaya gönül vermiş kardeşlerimizle bir araya geldik. Hepimizin ayaklarına, yüreklerine sağlık, hoş geldiniz şerefler verdiniz.” dedi ve kongreye katılım gösterenlere teşekkür etti.
Baloğlu konuşmasını “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkemiz ve milletimiz için 2023, 2053, 2071 hedefleri var. Ben inanıyorum ki Türkiye’yi her anlamda dünyadaki gözde ülkeler arasına sokan, tüm dünyayı karşısına alacağını da bilse mazlumdan ve düşkünden yana olan, duruşu,  Türkiye sevdalılarına güven, düşmanlarına korku salan Sayın Genel Başkanımızın hedeflerine katkıda bulunmak, bu fani dünyada geride bırakacağımız en güzel eser ve hoş bir seda olacaktır.  Tabii ki bu hedefleri gerçekleştirmemizin ilk adımını Çerkezköy Belediyesini 2019 yerel seçimlerinde alarak atacağız inşallah. Bu nedenle Partimizin kuruluşundan bu yana görev almış tüm kardeşlerimizi, yönetimlerde olsun olmasın, taşın altına elini koyarak sorumluluk bilinciyle görev almaya davet ediyorum. Zaman birlik olarak dirlik kazanma, zahmete razı olarak rahmete ulaşma, zaman hayallerimizi gerçekle buluşturma zamanıdır. Zaman bayrağımızı sadece Türkiye semalarında değil tüm gök kubbede dalgalandırma zamanıdır.” ifadeleriyle sürdürdü.
 

TÜRK MİLLETİ GÜCÜNÜ BİRLİK VE BERABERLİĞİNDEN ALIYOR

Türk milletinin gücünü ve kudretini birliğinden ve beraberliğinden aldığını vurgulayan Divan Başkanı Baloğlu “15 Temmuz gösterdi ki; birlik olursak, ne tankın ne tüfeğin, ne hainin ne de zalimin bu millete diz çöktürmesi mümkün değildir. Bu millet gücünü ve kudretini birliğinden ve beraberliğinden almaktadır.  Bu vesile ile 15 Temmuz hain darbe girişiminden Vatan’ın bölünmez bütünlüğü için şahadete yürüyen kahraman şehitlerimizle birlikte tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm gazilerimize sıhhatli ve bereketli ömürler diliyorum.” dedi. Baloğlu konuşmasını “Tüm düşmanların bildiği ve bu nedenle de düşmanlıklarını giderek arttırdıkları bir hakikati buradan bir kez daha haykırmak istiyorum. AK Parti demek insanca yaşanılan kentler demektir . AK Parti demek gelişen ve büyüyen Türkiye demektir. AK Parti demek mazluma güven, zalime korku demektir. AK Parti demek halka hizmet Hakka hizmet demektir. Ben bu duygu bu düşüncelerle, sizleri yeniden en kalbi duygularımda selamlıyor, 6. Olağan Kongremizin, Çerkezköy’ümüz, Tekirdağ’ımız, Trakya’mız ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.” ifadeleriyle tamamladı.


 

“AK PARTİ’DE SİYASET YAPMAK HERKESE NASİP OLMAZ”

Divan Başkanı Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Bülent Baloğlu’nun konuşmasının ardından Kongredeki ilk konuşmayı Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe yaptı. 6.Olağan Kongre’ye katılım gösterenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Öğe “Bizleri bu salonda, bu atmosferde bu güzel insanlarla bir araya getiren Rabbime şükürler olsun. Değerli AK gönüllü kardeşlerim, dava dostlarım. Bir partide siyaset yapmak kolay olabilir ama AK Parti’de siyaset yapmak herkese nasip olmaz. Bana bunu nasip eden Allah’ıma ve bu yolda beni bu göreve layık gören genele merkezimize, il başkanımıza ve değerli milletvekillerimize sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.
 

“BU DAVA SADECE SEÇİMDEN İBARET DEĞİL”

7 Aralık 2014 günü Çerkezköy 5. Olağan kongresi ile göreve geldiğini hatırlatan Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe “O günden bu güne çok çalıştık. Ve her zaman daha çok çalışacağız dedik. Yerel seçimleri geçirdik, referandum sürecini yaşadık ve hainlerin sebep olduğu bir 15 Temmuz gecesi yaşadık. Bu süreçlerin hepsinde kapı kapı dolaşarak, herkese ulaşmaya çalıştık. Çünkü biz bu davanın ne manaya geldiğini bilenlerdeniz. Bu dava sadece seçimden ibaret değil.” dedi.
 

“AK PARTİ BAYRAĞINI BELEDİYENİN ÜSTÜNE DİKECEĞİZ İNŞALLAH”

Ekip arkadaşları ve teşkilat ile birlikte çalışmalarına aynı şevkle devam edeceklerinin sözünü veren Öğe “Eksiklerimiz olabilir. Bu dönemde elimizden geldiği kadar, birlik beraberlik içerisinde daha çok çalışacağız. Allah’ın yardımı ve sizlerin de destekleriyle 2019’da AK Parti bayrağını belediyenin üstüne dikeceğiz inşallah.” dedi.
Genel merkezin koyduğu hedeflere ulaşmak için canla başla çalışacaklarını belirten Öğe, “Çerkezköy’de bu davaya gönül vermiş dava arkadaşlarımız ile çalışacağız. Teşkilatımıza kurumsal bir kimlik kazandırmanın mücadelesini verdik. Bizim bir sermayemiz var o da AK Parti ve AK Partinin lideri, hepimizin lideri, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Biz teşkilatlara sermaye almaya değil sermaye vermeye geldik. Önümüze gelen her görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız. Bu hayırlı topluluğun arasına şeytanın girmesine vesile olmayalım. Çünkü şeytan hayırlı toplumları sevmez. Bunu bozmak için elinden geleni yapar. Biz bir olursak, diri olursak kimse yıkamaz. Türkiye’yi yıkamaz. Elimizden geleni yapıp liderimizin yanında olacağız inşallah.”dedi.


 

KURAN-I KERİM OKUYARAK, MEHTER ÇALARAK GİRECEĞİZ

Yaklaşık 1,5 yıl önce CHP Çerkezköy İlçe Kongre’sine meclis üyeleri ile birlikte katılım gösterdiğini ifade eden Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe “Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanı Vahap Akay o kongrede birçok bahane üreterek bir şey yapamadığını, topu aslında bize attığını ifade etti. Kendi yapacaklarını anlatmaktan ziyade bizi konuştular. Bizim yapıp yapmadıklarımızı anlatıyorlar. Bugün Almanya’nın derdi Recep Tayyip Erdoğan. Değerli dostlar o gün o kongrede birçok şeyden bahsedildi. Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanı, biz bu kadrolarla 2019’da bu belediyeyi tekrar alacağız, hiç endişen olmasın.”dedi.
7 Haziran seçimlerinin ardından Çerkezköy’ün bir vekil kazandığını vurgulayan Öğe “Ayşe Doğan milletvekilimiz oldu. Bu bizim teşkilatımızın çalışmalarının bir sonucuydu. Çerkezköy’de oy oranımızı günden güne artırdık. Seçimlerin ardından bizler bu seçimleri alacağız, 2019’da da belediyeyi alacağız dedik. CHP’li belediye başkanı şunu dedi ‘Allah kolaylık versin. ‘Ey Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanı sana sesleniyorum, hiç merak etme, Allah inananlarla, çalışanlarla beraberdir. Zannetmeyin ki belediyeyi siz aldınız. Zannetmeyin ki çalıştınız da insanlar size oy verdi. O bir yol kazasıydı. Maalesef bu sonuca biz sebep olduk. Bundan ders aldık.  Zamanı gelince o belediye binasına Kuran-ı Kerim okuyarak, mehter çalarak gireceğiz inşallah. AK Parti’nin milli ve manevi değerleri var. Biz kadere iman etmişiz, Rabbim bu görevi bize hangi dakikaya kadar lütuf ettiyse o dakikaya kadar elimizden geleni yapacağız. Bunu da size teşkilatım ve yeni yönetim kurulu arkadaşlarımla söz veriyorum. “ dedi.
 

“HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ”

Öğe’nin ardından AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün bir konuşma yaptı. Katılımcıları selamlayarak konuşmasını başlayan Akgün “Çerkezköy Tekirdağ’da 7.toplantımızı yaptığımız ilçemiz. Buradan da Saray kongremizi gerçekleştireceğiz. Kongrelerimiz bayram havasında geçer. İlçe kongrelerimizde yerel seçimlere değiniyoruz.  2019’da inşallah bütün belediyeleri alarak, hizmete devam edeceğiz.” dedi.
 

“BU KONGRELER BİZLERİN BİRLİK VE BERABERLİĞİNİ ARTIRAN VESİLELERDİR”

Konuşmasına teşekkür ederek başlayan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ise konuşmasında “Kongreler, seçimler bizim için bir bayrak değişimidir. Bu ülke için, vatan toprağı için, canını fedan eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 15 Temmuz sürecini geçirdik ve Allah bir daha göstermesin. Bu kongreler bizlerin birlik ve beraberliğini artıran vesilelerdir. Teşkilatlarımızda yorulan kendi istekleriyle ayrılan başkanlarımız da oldu. Hepsine teşekkür ediyorum. Şu anda Çerkezköy ilçe başkanımız tekrar göreve geldiği için tebrik ediyorum. Tüm birimleriyle el birliği ile çalışmalarına devam edecekler. Bir kez daha hayırlı olmasını temenni ediyorum. “ dedi.


 

“DURMADAN ÇALIŞACAĞIZ”

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel de yaptığı konuşmada kongrenin hayırlı olmasını diledi. Yel, ilçe başkanı Abdullah Öğe ve ekibini tebrik ederek “Kongremiz Çerkezköy’ümüze hayırlı olsun. 2019 seçimleri ve diğer seçimler için durmadan çalışacağız. İnşallah Çerkezköy’de ve Tekirdağ’ımızda belediyeleri kazanacağız.” dedi.
 

“BEN” DİYEN HİÇ KİMSE ARAMIZDA YER ALAMAZ”

Kongrede son konuşmayı Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel yaptı. Yüksel konuşmasında “Allah inandığımız bu davada bizi birbirimizden ayırmasın. Biz birbirimize kenetlendiğimiz sürece her şeyin altından kalkabiliriz. Bu şuurla devam edersek inanıyorum ki 31 Mart 2019 seçimleri bizim olacak. Çerkezköy’ümüzü kasabadan daha da ileriye götüren eski başkanımız burada.  O gün birlik beraberlik içerisinde olsaydık sabah kalktığımızda CHP’li belediye başkanı ile karşılaşmayacaktık. Bundan sonra “ben” diyen hiç kimse aramızda yer alamaz. Biz olacağız.” dedi.
 

BAŞKANLARI ELEŞTİRDİ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı eleştiren Yüksel, “Mevcut belediye başkanı seçim zamanı şeffaf bir belediyecilik vaat etmişti. Şeffaf belediyecilik yaptığınız işleri doğrudan teminlerle yapmak mı oluyor. Çiçekle böcekle uğraşmakla mı oluyor. Böyle bir gaflet içinde yaşayanlar 2019 Mart ayında o sandığa gömülecektir.” dedi. Yüksel konuşmasını “Kızılpınar’a gidiyorsunuz, Kızılpınar’ın halini görenler var mı? Üç buçuk senedir 1 tane dahi çivi çakılmadı. Neden yollar hala çamur içinde? Kimden ne bekliyorsunuz? Siz politikalarla ilçeyi yönetmeye çalışıyorsunuz.  Çerkezköy’ün belediye başkanı ilçesinde yaşayan halkın hakkını savunamıyor. Siz vatandaşın hakkını savunmak zorundasınız. Biz çalışacağız Allah’ın izniyle, Allah’ın takdiriyle 2019’da büyükşehir belediyesini ve ilçe belediyelerini alacağız.” dedi.


 

İŞTE YÖNETİM KURULU  

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Delegelerin kullandığı oyla AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe güven tazeleyerek yeniden ilçe başkanı seçildi. Abdullah Öğe başkanlığındaki AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Adem İçli, Ahmet Yıldız, Bedri Beyazsu, Burak Ünsal, Dilber Arı, Ercan Bulduk, Ercan Erdoğan, Ercan Tanışık, Fatih Öceş, Filiz Gören, Göksel Bozdağ, Haluk Demir, İnci Engirli, Kamil Özer, Meral Sarıgül, Mikail Çelik, Hasan İşcan, Nurettin Eser, Ömer Güner, Rengin Güler, Salih Azbay, Süleyman Bahçekapılı, Umut Danış, Ümit Kök.
İlçe Yönetim Kurulu yedek üyeleri ise, Serdar Hanedaroğlu, Binali Uzunhan, Ahmet Güney, İlhan Çeken, Kenan Özaydın, Mustafa Şahin, Kemal Demirkıran, Erdoğan Memiş, Burak Şişman, Abdullah Coşkun, Adem Koç, Aydın Kaya, Hasan Tüfekçi oldu.

Editör: TE Bilisim