Çerkezköy Bakış - Çerkezköy’de Demokrasi Nöbeti’nin 8’inci gününde de vatandaşlar meydanları tıklım tıklım doldurdu. 7’den 70’e tüm Çerkezköylülerin meydanları doldurması ile beraber AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ilk günden bugüne meydanları boş bırakmayan herkese teşekkür etti. Öğe’nin ardından konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca ise 15 Temmuz gecesi tankların önüne yatan, cuntacılarla mücadele eden kahraman halkı ebabil kuşlarına benzeterek Türk halkının tarih yazdığını kaydetti.

GENİŞ KATILIM

Önceki akşam saat 21.30’da düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, AK Parti İstanbul Milletvekili Harun, Karaca, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Metin Akgün ile Ayşe Doğan, AK Parti İl Başkanı Ahmet Akçay, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Rüveyda Akbay, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Belediyesi eski Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı.

“DİK DURUŞ DEVAM EDECEKTİR”

Kur’an Tilaveti ile başlayan demokrasi nöbetinde kürsüye ilk olarak AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe geldi. Başkan Öğe, 7’den 70’e demokrasi nöbeti tutan herkese teşekkür etti. Öğe, “İmandır o cevher ki, İlahi, o ne büyüktür, imansız olan paslı yürek, sinede yüktür, bir olacağız, diri olacağız, birlik olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Hiç endişeniz olmasın, biz sadece rükuda Allah'ın karşısında eğilen şerefli milletiz. Kula kulluk yok. Kula kul olanlar Pensilvanya'da ve hala utanmadan, sıkılmadan, bu millete hakaret edecek kadar seviyesiz. Şu anda bu millet bu saygısız, bu utanmaz tiplere, dik duruşuyla karşı koyuyor. Bu dayanışma, duruş, devam edecek. Diyorum ki, safları daha da sıkı tutalım ve bu meydanları boş bırakmadık bundan sonra da boş bırakmayalım. Allah'ın izniyle bu aziz milleti parçalayamayacaklar. Zafer şüphesiz ki, inananlarındır.” ifadelerini kullandı.



“GERİSİ TEFERRUATTIR”

Başkan Öğe konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi: “Göğüslerini bu vatan için siper eden, canlarını vatanı için, mukaddesatı için, huzur için feda eden şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Yüce rabbimiz bu kutlu direnişte görev alan yaralı olan bütün hastalarımıza şifa versin. Yüce rabbim bu aziz milletin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini daim eylesin. Bu milletin iradesini hiçe sayan ve bu milleti yok etmek için harekete geçen ve bu milletin maneviyatını yok etmeye çalışanlara asla fırsat vermesin.  Vatanın savunması, bütün fikir ayrılıklarının, bütün görüş farklılıklarının ötesindedir. Bu nedenle söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Bu nedenle varlığımızla vatanımızın teminatı olacağız. Biz milletiz. Yani ofisteki işadamıyız. Hastanedeki doktoruz. Derslikteki eğitmeniz. Bürodaki memuruz. Öğretmen de, öğrenci de biziz. Hem hastayız, hem doktoruz. İşçiyiz ve patronuz. Ve bizler, vatanımızın göğsüne namahrem eli değdirtmeyiz, değdirtmeyeceğiz. Bu çağrı, milletin çağrısıdır. Millet odur ki; birine kurşun değse, diğerinin göğsü kanar. Şimdi kanamayı durdurmanın tam vaktidir.  Büyük bir kirlilikle toplumumuzu ayrıştırmak için planlanan boykot çağrılarına, bir sıkıyönetim gibi gösterilmeye çalışılan OHAL’in yaşamımızı altüst edeceği saçmalıklarına itibar etmeyelim. Çarklarımızı döndürmek, normal yaşamımıza hızlıca kavuşmak için sağduyulu, kararlı olmanın tam vaktidir”.

“ERDOĞAN’A SAHİP ÇIKTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin ardından AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca konuşma yaptı. Karaca’ya ilgi yoğun olurken, İstanbul Milletvekili konuşmasının başında Çerkezköylülere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıktıkları için teşekkür etti.  Karaca, “Mazlumların, ezilenlerin, adaletin ve Müslüman’ın yanında olan sayın Cumhurbaşkanımıza olan sevginiz ve bağlılığınıza hayran kaldım. Ona sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum. Daha önce de bu memlekette darbeler oldu ama bugün sert kayaya çarptılar. Çünkü şapkasını alıp kaçacak ne bir Cumhurbaşkanı, ne bir Başbakan ne de Milletvekili var. Allah’ın izniyle tüm kadromuzla dimdik ayakta durduk. Emniyet güçlerimize ve ordumuzdaki vatanseverlerle şükranlarımızı, sevgimizi sunuyoruz. Sizler darbe söylentisi çıktığında başkaları gibi marketlere, bankamatiklere gitmediniz. Sizler vatanı kurtarmak için meydanlara çıktınız. Demokrasi şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Bizim Nene Hatunlarımız bitmez. Çanakkale’den düşmanı nasıl geçirmediysek, bugün de düşmanı bir kez daha geçirmedik.” dedi.

“EBABİL KUŞLARI SİZSİNİZ”

Karaca konuşmasının devamında ise, 15 Temmuz gecesi tankların karşısında sopalarıyla, bedenleriyle siper olanları ebabil kuşlarına benzetti. Karaca, “Fil Suresi’nde nasıl zafer ebabil kuşlarının olduysa, burada da zafer milletin oldu. Bu aziz milletimiz Fil Suresi’nde Ebrehenin koca koca fillerine karşı zafer kazanan yumruk kadar ebabil kuşlarıdır. 7 yaşından 70 yaşına kadar tanklara karşı galip gelen milletiniz göğüslerindeki iman ile galip gelmişlerdir. Bizim kahramanlarımız bitmez, herkes 15 Temmuz’dan bu yana kendi şahsi kahramanlık tarihini yazıyor.” şeklinde konuştu.



“TÜRKİYE’Yİ YIKAMAYACAKLAR”

Türkiye’yi hiçbir kuvvetin yıkamayacağını da vurgulayan Harun Karaca, asrın firavunlarına karşı mücadele edeceklerini kaydetti. Karaca, edebiyat üstadı olan Abdurrahim Karakoç’un; “İmansız askerin, korkak paşanın. Bir boyuna bir de enine tükür. Kaçarken vurulup yere düşenin. Bir leşine bir de kanına tükür. Ölürsen de hak yedirme, hak yeme; Aka kara, karaya da ak deme. Adaletten ayrılırsa mahkeme, bir hakime bir de kanuna tükür. İlaç olsa içme düşman tasından. Sakın taş attırma dost arkasından. Kim ikiyüzlüyse tut yakasından. Bir yüzüne bir de canına tükür. Millet parasından verdirme parsa; Edirne'den Van'a, Muğla'dan Kars'a. Nerede sahte bir kahraman varsa. Bir resmine bir de şanına tükür. Kesmekle kısalmaz cömerdin eli. Yiğidin adına eklerler deli. Baban olsa bile Allahsız ölü. Bir ruhuna bir de sinine tükür. Bırak hesabını ölüm kalımın. İnanmışa zulmü ne ki zalimin. Manayı reddeden sözde alimin. Bir ilmine bir de fenine tükür.” dizeleri ile sonlandırdı.

İLERLEYEN SAATLERDE TEKİRDAĞ VEKİLLERİ GELDİ

Karaca’nın konuşmasını tamamlamasının ardından meydandaki kalabalık yatsı namazı için camilere dağıldı. Harun Karaca diğer ilçelerde devam eden demokrasi nöbetlerine katılmak için ilçeden ayrılırken, sonrasında da AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan ve Metin Akgün Çerkezköy’e geldi. Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla bir arada sohbet eden üç vekil daha sonra Çerkezköy’den ayrıldı.
Editör: TE Bilisim