Çerkezköy Çelebi Erkek Öğrenci Yurdu Derneği tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 16.’üncüsü düzenlenen kermes dün açıldı.

KATILIM YOĞUN OLDU


Kermesin açılışına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ile İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Marmara Ereğlisi İlçe Başkanı Hakan Turan, Ak Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Şükrü Dumanlar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nair, Eğitim Bir Sen Çerkezköy Şube Başkanı Ahmet Üzgün, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Eski İl Genel Meclisi Başkanı Halil Çelik, Çerkezköy Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Yardım Vakfı Başkanı İbrahim Narçın, Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Bölge Sorumlusu Muharrem Davran, kurs görevlileri ile çok sayıda davetli katıldı.

“HERKESİN KATKISI BULUNUYOR”


Programın açılış konuşmasını yapan Muharrem Davran, katılımcıları selamlayarak
kermesin açılmasına katkı sunan herkese teşekkür etti. Kermeslerin bir anlamda bir araya gelmelerine vesile olduğunu belirten Davran “Bu kermesin hazırlanması kolay olmadı. Günlerce süren hazırlıklar sonrasında bugün açılışı yapıyoruz. Özellikle hanım kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz. Onların bu kermesin açılmasında büyük katkıları vardır” dedi.

“HAYIRDA YARIŞIYORLAR”


Kermesten elde edilen gelirin yurtta kalan öğrenciler içerisinde değerlendirileceğini söyleyen Davran “Bugün burada ‘bu çorbada bizim de tuzumuz’ olsun diye bulunuyor. Herkes hayırda yarışıyor. Bu vesileyle Allah’ın rızasını kazanmaya çalışıyorlar.” diye konuştu.

“MUTLULUK BURADA”


Muharrem Davran, mutluluğun kişiden kişiye değişiklik gösterdiğini belirterek şunları söyledi: “Bazıları maddiyatla mutlu oluyor, bazıları ise mutluluğun güçte olduğuna inanıyor. Aslında mutluluk bir insana yardım ederek onun yüzünde tebessüm oluşturabilmektir. Bizler, başkalarının yüzünde tebessüm oluşturabilmek, insanlara yardımcı olmak için uğraş veriyoruz. Mutluluğu da burada arıyoruz. Kermesimizin hayırlı olmasını temenni ediyoruz”

“ÇOK MUTLUYUM”


Muharrem Davran’ın konuşmasını tamamlaması sonrasında Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan bir konuşma yaptı. Kermese katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Uyan, “Düzenlenen tüm kermeslere katılmaya çalışıyorum. Bu kermeslerde çocuklarımızın faydasına, eğitilmesine yardımcı olan hocalarımıza teşekkür ediyorum.  Bu yurtlardaki amaç çocuklarımızı yarına hazırlamaktır. 18 yıldır bu kermeslere katılıyorum. Geriye baktığımda 18 önce bu yurtlardan yetişen öğrenciler bugün kermes açıyorlar. Aldıkları iyi ve kaliteli eğitimle toplumumuza ve geleceğimize büyük katkılar sunuyorlar” dedi.

“ÇERKEZKÖY’LÜ KERMESİNE SAHİP ÇIKAR”


İbrahim Uyan’ın ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, “Güzel bir günde kermesimizi açıyoruz. Bugüne kadar katkısı olan hocalara, yöneticilere teşekkür ediyorum. Bu emeğe katkı sağlayan bayanlarımıza, kardeşlerimeze teşekkür ediyorum. Bu kermesler ve yurtlar önemli. Çerkezköylü hemşerilerimiz kermeslere hassastır, bu kermese sahip çıkacaklarına inancım tamdır. Herkese yeniden çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. Tüm Çerkezköylüleri kermesi ziyaret etmeye davet eden Başkan Akay “Çok büyük emek var. Bu emeğin karşılığının kermes sonunda elde edileceğine inanıyorum. Çerkezköylü tüm hemşehrilerimizin de kermese sahip çıkacaklarını düşünüyorum.” diye konuştu.

“YOĞUN ÇABA GÖSTERİYORLAR”


Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan da yaptığı konuşmada Çelebi Öğrenci Yurdu’nun eğitim adına önemli çalışmalar yaptığını ifade ederek “Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Çelebi Öğrenci Yurdu çocukların daha iyi eğitim alması için yoğun gayret gösteriyor. Büyük emekler veriyorlar. Kermesin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

KUBİLAY TEŞEKKÜR ETTİ


Açılışta son olarak Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay bir konuşma yaptı. Geleneksel olarak her yıl düzenlenen kermesin hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Kaymakam Kubilay “Kermesin düzenlenmesinde emeği geçen herkese, kurs yöneticilerine, dernek yöneticilerine, esnaflara teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Konuşmaların tamamlanması sonrasında kermes açılışı yapıldı.

10 GÜN AÇIK KALACAK


Kermeste el emeği göz nuru ürünlerden yemek çeşitlerine, mobilyadan giyecek çeşitlerine kadar yüzlerce ürün sergileniyor. Kermes 10 gün açık kalacak.

Editör: TE Bilisim