Çerkezköy Bakış - Diyanet İşleri Başkanlığı ve Yeşilay’ın 2014 yılında imzaladığı protokol ile hayata geçirilen ve camilerde de ders olarak verilmeye başlanan “Bağımlılık” semineri ile ilgili kurs alan Bütün, sertifikasını aldıktan sonra seminerlerine başladı. Kızılpınar Merkez Cami’de öğrencilerle bir araya gelen Bütün, Bağımlılık Nedir? Tütün Ürünleri Nelerdir? Sigaranın Arttırdığı Riskler? gibi konularda çocuklara eğitim verdi.

UZAK DURULMASI GEREKENLER ANLATTI


Yenilen yiyeceklere dikkat edilmesi gerektiğini belirten Bütün, “Çok fazla tuzlu yiyecek tüketmemeliyiz, yağlı yiyeceklerden ve özellikle fastfoodlardan uzak durmalıyız. Abur cubur tüketmemeye özen göstermeliyiz. Obezite’ye yol açan yiyeceklerdir bunlar. “ dedi.
Teknoloji bağımlılığına da değinen Bütün, “Günde bir saatten fazla bilgisayar başında durmayacağız. Hem gözlerimize zarar hem bedenimize. Saatlerce orada oturmak kambur olmamıza neden olur. Teknolojiyi tabi ki de bileceğiz, kullanacağız fakat belirli süre kadar fazlası zararlı. Bilgisayarda oturduğumuz süre içerisinde adeta beynimizi buzdolabına koyuyoruz. Sizler gençsin oynamanız lazım koşmanız lazım spor yapmanız lazım.” diye konuştu. 
Sigaranın zararlarını da anlatan Bütün, “Tütün ve tütün ürünleri bünyemize en çok zarar veren ürünlerdendir. Biz içmesek bile yanımızdakileri de içirtmeyeceğiz. Sigara içenin yanında durduğumuz zaman en az onlar kadar biz de etkileniyoruz. Ayrıca gırtlak kanseri, ülser, kalp hastalıkları, bacak damarı hastalıklarının nedeni de hep sigaradır.” ifadelerini kullandı.
Seminer sonunda öğrencilere konu ile ilgili videolar izletildi. Bu yaz döneminde 4 bin 500 çocuğa bu konuda eğitim verdiğini belirten Bütün, seminerlerin devam edeceğini söyledi.
Ayrıca seminere çocukların velileri de izledi.

17 AĞUTOS’TA BİTECEK
 

Kızılpınar Merkez Cami’de yaklaşık 250 öğrenciye Cami İmamı Ahmet Baksı, müezzin Cemil Yıldız erkek çocuklarına, Hasibe Baksı ise kız çocuklarına Kur-an’ı Kerim ve dini bilgiler dersi veriyor. Yaz Kur- an Kursları 17 Ağustos’ta son bulacak.

Editör: TE Bilisim