Çerkezköy Bakış - Edirne Valisi Ekrem Canalp'in de katıldığı etkinlik kapsamında ortaokul öğrencileri Hıdırağa köyü merasındaki gölete götürüldü. Öğrencilere ilk önce balıkçılık, av yasakları ve kontrolsüz su ürünleri avcılığı hakkında bilgiler verildi.
Vali Canalp, burada yaptığı konuşmada, doğayla iç içe olmanın insana huzur verdiğini belirterek çevreyi korumanın ve doğanın önemine vurgu yaptı. Balık tutmanın da çok güzel bir  hobi olduğunu ifade eden Vali Canalp, "Doğaya karşı ilgi duymak gerçekten çok güzel, bir şekilde ona alıştığınız zaman onu bırakamıyorsunuz. Balık tutmak ta çok zevkli, bir kez tuttuğunuz zaman o sizde bir tutku oluyor" dedi.
İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Beyazıt da güzel bir etkinlikte bir araya geldiklerini, öğrencilere balıkçılığı, balık tüketen nesiller yetiştirmeyi ve balığın insan beslenmesindeki önemini anlatmayı amaçladıklarını vurguladı. Daha sonra öğrenciler hazırlanan oltalarla gölette balık tuttu. Tuttukları balıkları tekrar suya bırakan öğrenciler büyük sevinç yaşadı.
İl Jandarma Komutanı Albay Alpaslan Doğan, Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı ve Edirne Ticaret Müdürü Mahmut Altun'un da katıldığı etkinlikte öğrencilere balık ekmek ikram edildi.AA

Editör: TE Bilisim