Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlatmış olduğu ücretsiz Destekleme ve Yetiştirme Kursları yaz tatili döneminde de sürecek. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, öğrencilerin talebine göre, istenilen her branşta kurs açılabileceğini söyleyerek “Bu yılki yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kurslarında, öğrencilerin yer değiştirecekleri hesap edilerek il-ilçe sınırlaması kaldırıldı. Başka il ve ilçelerde eğitim-öğretimine devam edip de yaz tatili için Çerkezköy’e gelecek öğrenciler Çerkezköy’deki kurslara katılabilecek” dedi.

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan geçtiğimiz yıl ilki açılan Yaz Dönemi Destekleme ve Yetiştirme kurslarının buyıl ikincisinin düzenleneceğini açıkladı.

YAZ DÖNEMİ BAŞLATILACAK


Normal dönem Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının Haziran ayı itibarıyla tamamlandığını belirten Hüseyin Erdoğan “Normal dönem yetiştirme ve destekleme kurslarının tamamlanması ile birlikte yaz dönemi yetiştirme ve destekleme kurslarının hazırlıklarına başladık. Ramazan Bayramı sonrasında yaz dönemi yetiştirme ve destekleme kurslarını başlatmayı planlıyoruz” dedi.

İSTENEN HER BRANŞTA AÇILABİLECEK


Erdoğan, 2015-2016 yılı yaz tatili döneminde öğrencilerin talebine yönelik, istenilen branşta kurs açılabileceğini söyleyerek “Her öğrenci kurs talebini kendi okuluna yapacak. Başvuru sayısına göre kurs açılacak” diye konuştu. Her hangi bir ders veya branşta kurs açılabilmesi için en az 12 öğrenci talebinin olması gerektiğini kaydeden Erdoğan “Yeterli başvuru yapılması halinde kurs açabileceğiz. Önceliğimiz 8.sınıf öğrencileri ile 12.sınıf öğrencileri olacak.” ifadelerine yer verdi.

BAYRAM SONRASINDA BAŞLAYACAK


Yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kurslarının tamamen ücretsiz olduğunu belirten Erdoğan “Öğrencilerimiz yaz dönemini hem tatil yaparak hem de ders ve etkinliklerle geçirebilirler. Bu yılki yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kurslarında, öğrencilerin yer değiştirecekleri hesap edilerek il-ilçe sınırlaması kaldırıldı. Başka il ve ilçelerde eğitim-öğretimine devam edip de yaz tatili için Çerkezköy’e gelecek öğrenciler de Çerkezköy’deki kurslara katılabilecek. Yaz tatili döneminin tamamlanmasıyla birlikte yeniden normal döneme geçilecek.” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim