Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (ÇOSB) spor salonunda 4. Sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen taramalarda tüm testlerin ortalamasında en yüksek performansı gösteren öğrenciler ile herhangi bir testte en yüksek performansa ulaşan öğrencilerin bir sonraki etaba dâhil edileceği belirtildi.

FİZİKSEL YETENEK TESTİ YAPILDI

Türk spor tarihinin en büyük altyapı atılımı olarak değerlendirilen ve mayıs ayında 81 ilde eş zamanlı başlayan proje kapsamında 669 ilçede, 3 bine yakın antrenör ve öğretmen ile 9 bin 153 ilkokulda, 413 bin 698 ilkokul 3. sınıf öğrencisinin taramadan geçirildiği bildirildi. Türkiye´nin spor altyapı haritasını bilimsel veriler ışığında ilk defa ortaya koymak hedefiyle çıkılan yolda 216 bin 778 erkek, 196 bin 920 kız çocuğunun kol boyu, kulaç boyu, bacak uzunluğu, adım genişliği gibi fiziksel özellikleri belirleniyor. Fiziksel özellikleri yeterli bulunan öğrenciler ise ikinci etaba geçmeye hak kazanıyor. İki ay süreyle ikinci etaba dâhil olacak öğrencilerin, hazırlanan çok disiplinli spor programına tabi tutulacağı, ardından ise programlarına kış okulu ile devam edecekleri belirtildi.

TESTLERİ GEÇEN ÖĞRENCİLER BİR SONRAKİ AŞAMAYA GEÇECEK

Türkiye Sportif Yetenek Tarama Projesi kapsamında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Spor Salonu’nda 4. sınıf öğrencilerine sportif yetenek taraması yapıldı. Testleri geçen öğrenciler bir sonraki aşamaya geçecekleri belirtildi.

Editör: TE Bilisim