Çerkezköy Bakış - Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencisi Aylin Souksu’nun pastel boya resimleri ile 12. Sınıf öğrencisi Hande As’ın karakalem çalışmaları düzenlenen sergide beğeniye sunuldu.

SERGİ AÇILDI

Serginin açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, HFZ Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Üzgün ve öğretmenler, 75. Yıl Ortaokulu Müdürü Hüseyin Erdoğan, ELK Motor firma sahibi Şinasi Yılmaz ve öğrenciler katıldı.

“1994’TEN BERİ ÖNCÜ LİSEYİZ”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren okul müdürü Ahmet Üzgün, okul bünyesinde oluşturulan görsel sanatlar atölyesi ve eğitime olan katkılarından dolayı ELK Motor firması sahibi Şinasi Yılmaz’a ve firma yetkililerine teşekkür etti. Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nin kurulduğu 1994 yılından bu yana devam eden bir başarı öyküsünün bulunduğunu ifade eden Ahmet Üzgün, “Akademik başarılarımızın yanı sıra sosyal ve kültürel alanda da aktif bir okul olarak Tekirdağ’ın öncü okulları arasında yer alıyoruz. Öğrencilerimizi akademik alanın yanı sıra sanat, spor gibi faaliyetlerde de donanımlı bir şekilde yetiştirip ülkemize kazandırmak bizim asli görevimizdir.” dedi. Üzgün, ELK Motor firmasının okula kazandırdığı görsel sanat atölyesinin diğer sanayicilere de örnek olmasını dilediğini belirterek, sanayicilerin eğitime ve sanata teşvikinin artması gerektiğini ifade etti.

“GÖRSEL SANATLAR FARKLI BAKIŞ AÇISI KAZANDIRIR”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ise yaptığı konuşmada serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek her öğrencinin sanatın bir dalıyla ilgilenmesi gerektiğini ifade etti. Açılışta konuşan ELK Motor Firması sahibi Şinasi Yılmaz ise görsel sanatların insana farklı bakış açısı kazandırdığını ifade ederek “Ne kadar farklı insan yetişirse o kadar zenginliğimiz olur.” dedi. HFZ Anadolu Lisesi Resim Öğretmeni Beyhan Büke de gerçekleştirdiği konuşmada görsel sanatlar atölyesini okula kazandıran ELK Motor firmasına ve okul müdürü Ahmet Üzgün’e teşekkürlerini sundu.

KURDELE KESİLDİ

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek sergi açılışı gerçekleştirildi. Kurdele kesiminin ardından davetliler Resim Öğretmeni Beyhan Büke eşliğinde sergiyi gezdiler.
Editör: TE Bilisim