Çerkezköy Bakış - İstanbul, İzmir, Çanakkale, Sakarya, Bolu, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da yaşayan öğretmen okulu mezunu emekli öğretmenler geçmişte Edirne Öğretmen Okulu olarak hizmet veren 1. Murat Anadolu Lisesi önünde bir araya geldi.
Emekli öğretmenlerden oluşan 200 kişilik kortej Saraçlar Caddesi'nden geçerek Atatürk Anıtı'na geldi. Anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı ve öğretmen okulu marşı okundu. Edirne Öğretmen Okulu Mezunları Komite Başkanı emekli öğretmen Kadir Altay (71), gazetecilere yaptığı açıklamada, okulun mezunlarının çeşitli şehirlerde yaşadığını söyledi.
Her yıl bir araya geldiklerin ancak bu yıl büyük bir katılım gerçekleştiğini belirten Altay, "Okuduğumuz şehirde 35 yıl sonra tekrar buluştuk. Daha önce çeşitli şehirlerde bu buluşmayı yapmıştık, bu etkinlik bize gurur veriyor. Yıllar sonra görmediğimiz arkadaşlarımızı görüyoruz, duygulanıyoruz. Öğretmenin meslek aşkı emekli olsa da bitmez. Öğretmenlik ateşi halen içimizde yanıyor." diye konuştu.
İstanbul'dan gelen emekli öğretmen Yunus Cingöz (70), öğrencilik yıllarını Edirne'de tekrar yaşadığını belirterek, "Biz yatılı şekilde okumuştuk o dönemde. Çok güzel arkadaşlıklar kurduk. Okulumuz bize kardeşliği, paylaşmayı, dostluğu öğretti. Halen buluşup, etkinlikler düzenliyoruz. Birçok şehirde görev yaptık ama kopmadık. 50 öğretmenlik yaptık. 25 yıl devlette, 25 yıl özelde çalıştım. Şimdi de psikolog olarak çalışıyorum. Nerede görev yaparsak yapalım burada aldığımız duyguları özlüyoruz." dedi. AA

Editör: TE Bilisim