Çerkezköy Bakış- Çerkezköy Yunus Emre İlkokulu, eğitim öğretimin yanı sıra öğrencilere hayvan sevgisini aşılamak amacıyla veteriner hekim aracılığıyla 2 adet kedi sahiplendi. Aşı ve bakımları yapıldıktan sonra okula gelen kedilerin barınması için okul binasında kulübe, mama ve aşı gibi ihtiyaçlarının karşılanması için ise kumbara oluşturuldu.
Okul yönetimi tarafından yapılan anket sonucu öğrencilerin "Karamel" ve “Badem” adını verdiği kediler, okulun adeta maskotu haline geldi. Badem ve Karamel ders aralarında öğrencilerle oyun oynarken, ders esnasında ise okul bahçesinde öğrencileri bekliyor.

“KARAMEL İLE BADEM OKULUMUZUN BİR PARÇASI ARTIK”

Öğrencilerde hayvan sevgisini oluşturmak için kedi sahiplendiklerini söyleyen Çerkezköy Yunus Emre İlkokulu Müdürü Kemal Bulut, “Okulumuzda öğrencilerimizin akademik başarılarının yanı sıra hayvan sevgisini kazanmaları için okulumuza iki tane kedi sahiplendik. Öğrencilerimizin bu kedilere isim vermesi için bir anket oluşturduk. Bunu EBA’da yayınladık ve en fazla oyu alan isimleri kedilerimize vermiş olduk. Kedilerimize Karamel ile Badem isimlerini verdik. Kedilerimizin tüm ihtiyaçlarını öğrencilerimiz karşılıyor. Öğrencilerimiz tamamıyla kedilerimizi sahiplenmiş oldular. Bir kumbaramız var, öğrencilerimiz bu kumbaraya mama bırakıyorlar. Ayrıca kedilerin aşı gibi ihtiyaçlarının karşılanması için öğrencilerimiz tamamen gönüllü bir şekilde maddi yardımda da bulunuyorlar. Velilerimiz de konuya çok duyarlı. Karamel ile Badem okulumuzun bir parçası artık.” İfadelerini kullandı.  

Editör: TE Bilisim