Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Taha Ülker, 8. Meslek Komitesi Başkanı Sebahattin Önal ve 8. Meslek Komite Üyelerini ağırlayan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, daha önce okullarda doğal gaz dönüşümü yapılması projesi gerçekleştiren 8. Meslek Komitesinin, Mesleki Eğitim gibi önemli bir konuda da proje yürütmesinin memnuniyet verici olduğunu belirterek “Biz İlçemiz adına olumlu olacak her çalışmada tarafız. Hizmette beraberlik ilkesi ile hareket ediyoruz” dedi.

“HEPİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR KONU”

8. Meslek Komitesi olarak 2 yıldır sanayici ile meslek odalarını kaynaştırmaya çalıştıklarını ifade eden 8. Meslek Komitesi Başkanı Sebahattin Önal “Meslek Liselerinde okuyan öğrencilerimizin mesleki eğitim almaları hepimiz için çok önemli bir konu. Son sınıfta okuyan öğrencilerimiz hem okullarında eğitimlerine devam edip işyerlerinde de eğitim görebiliyorlar. Öğrencilerimizin işyerlerinde eğitim almalarının son sene ile sınırlı olması yeterli değil. Öğrencilerimizin 2-3 yıl aynı işyerinde eğitim görebilmeleri için çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu.

“EN ÖNEMLİ SANAYİ KENTLERİNDEN BİRİ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da ziyaret dolayısıyla ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, 8. Meslek Komitesi Başkanı Sebahattin Önal ve komite üyelerine teşekkür etti. Çerkezköy’ün yüzlerce fabrikası ve on binlerce çalışanı ile bölgenin ve ülkenin en önemli sanayi kentlerinden bir tanesi olduğunu vurgulayan Kubilay “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası da İlçemizin en önemli Sivil Toplum Kuruluşlarından bir tanesidir. ÇTSO bünyesinde kurulan 8. Meslek Komitesinin çalışmalarını yakından takip ediyoruz” dedi.

“HİZMETTE BERABERLİK”

Daha önce okullarda doğal gaz dönüşümü yapılması projesi gerçekleştiren 8. Meslek Komitesinin, Mesleki Eğitim gibi önemli bir konuda da proje yürütmesinin memnuniyet verici olduğunu söyleyen Kubilay “Biz İlçemiz adına olumlu olacak her çalışmada tarafız. Hizmette beraberlik ilkesi ile hareket ediyoruz. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasına bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“ÖNEMLİ BİR KATKIDA BULUNDU”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasının daha önce bir okul yaptırmak suretiyle eğitime büyük destek verdiğini hatırlatan Kubilay “İlçemizin eğitimde bir marka kent olması için başlattığımız Eğitim Kampüsü Projesine, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası marka bir okul olan Sosyal Bilimler Lisesi yaptırma kararı ile önemli bir katkıda bulunmuştur.” dedi. Kaymakam Kubilay, Meslek Lisesi öğrencilerinin 11. Sınıfta da bir iş yerinde eğitim görmeleri hususunda örnek uygulamaların araştırılması için İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ a da talimat verdi.
Editör: TE Bilisim