Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Fatih Mahallesi’nde düzenlenen kıraathane ziyaretinde mahalleliye çalışmaları anlatarak kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Fatih Mahallesi yollarının 2015 yılının ilk 6 ayında asfaltlanacağını söyleyen Akay “Kızılpınar’da toplam 258 sokak ve 18 cadde bulunuyordu. Hepsinin durumu içler acısıydı. Önceliği oraya verdik ve 110 sokağın, 9 caddenin tamirat çalışmasını yapabildik. Orada daha ciddi sıkıntılar var ve çalışıyoruz. O nedenle bu yıl içinde Çerkezköy içerisinde asfaltlama çalışması yapamadık” dedi.

Çerkezköy Bakış -
Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen kahve toplantıları Fatih Mahallesi ile devam etti.
“SİZİ DİNLEMEYE GELDİK”
Fatih Mahallesi’nde düzenlenen kahve toplantısının açılış konuşmasını yapan CHP İlçe Başkanı Hasan demir, CHP’nin yerel iktidarında seçimden seçime değil her zaman halkın içerisinde olacaklarını söyleyerek “Halkın sorunlarına, sıkıntılarına, taleplerine çözüm arayacağız, vatandaşımızı dinleyeceğiz. Buraya çok konuşmaya değil, sizleri dinlemeye, sorularınıza yanıt vermeye geldik” dedi.



FATİH MAHALLESİ’NDE ASFALTLAMA ÇALIŞMASI YAPILACAK
İlçe Başkanı Hasan Demir’in ardından mahalleli Belediye Başkanı Vahap Akay’a sorular yöneltti. Fatih Mahallesi yollarının beton yapıldığını fakat geçen süre zarfında asfaltlanmadığı için toz ve çamur olduğunun belirtilmesi üzerine Akay, beton yapılan yolların 2015 yılının ilk 6 ayında asfaltlanacağını belirterek, Fatih Mahallesi’nde 5 km asfalt çalışması yapacaklarını
“KIZILPINAR NEDENİYLE GECİKTİ”
Asfaltlaması çalışmasını Kızılpınar Mahallesi nedeniyle gerçekleştiremediklerini söyleyen Akay şöyle devam etti: “Kızılpınar’da toplam 258 sokak ve 18 cadde bulunuyordu. Hepsinin durumu içler acısıydı. Önceliği oraya verdik ve 110 sokağın, 9 caddenin tamirat çalışmasını yapabildik. Orada daha ciddi sıkıntılar var ve çalışıyoruz. O nedenle bu yıl içinde Çerkezköy içerisinde asfaltlama çalışması yapamadık”
“YENİDEN DÜZENLEME YAPACAĞIZ”
Bir vatandaşın parkların bakımsız ve ışıklandırmanın yetersiz olduğunu ifade etmesi üzerine Belediye Başkanı Akay, Çerkezköy’deki parkların neredeyse tamamının bakımsız ve kötü durumda olduğunu kaydederek “Mahalle içerisindeki parklar işletme mantığı ile kiraya verilmiş. Vatandaşların girmeye çekindiği yerler bulunuyor. Parklarımızı daha korunaklı, aydınlık ve ferah yapacağız. İşletmeye verilen yerlerin kira süreleri dolduğunda ise örnek tip projeler üreterek vatandaşın çekinmeden girip oturacağı, yürüyüşünü yapabileceği parklar oluşturacağız” diye konuştu.
“REKREASYON ALANI OLUŞTURACAĞIZ”
Belediye Başkanı Akay, Çerkezköy’deki tüm parkları güzel ve kullanışlı hale getirmek hedefinde olduklarını belirterek “Tepe Emlak Konutları yanında bulunan piknik alanını 29 yıllığına tekrar kiraladık. Burası ile ilgili projeler hazırladık. Atatürk Viyadüğü’nün sağı ve solunda bulunan alanda yapılacak olan rekreasyon çalışması ile yaklaşık 90 bin metrekarelik bir alanı düzenleyerek, Çerkezköy’e kazandırmak istiyoruz.  Alan içerisinde bulunan Astsubay Lojmanlarını Milli Savunma Bakanlığı’ndan devir almak için girişimlerde bulunduk. Vatandaşların rahat ulaşabileceği, dinlenebileceği, sosyal faaliyetlerde bulunabilecekleri alanları arttırma uğraşındayız, bununla ilgili projeler üretiyoruz.” dedi.



“FATİH MAHALLESİ’NE KREŞ YAPILACAK”
Büyükşehir Belediyesi’nin Fatih Mahallesi’ne kreş yapacağını açıklayan Belediye Başkanı Vahap Akay, “600 metrekarelik bir yeri Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler daire Başkanlığı’na bildirdik. Konu ile ilgili Daire Başkanlığı çalışma yapıyor. Bizler de konunun takipçisi olacağız.” diye konuştu. Hükümet Caddesi ile Malkoçoğlu Caddesi arasında bulunan Şehit Dinçer Ersoy Sokak’ta yol yenileme ve genişletme çalışması yapacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Akay, Pınarça Deresi’nde ise DSİ’nin ıslah çalışmasını tamamlamasını beklediklerini ve çalışma tamamlanırsa derenin sağlı, sollu yürüyüş ve sosyal alanlar yapılacağını ifade etti.
“DERE TEMİZLEME ÇALIŞMASI SÜRÜYOR”
DSİ’nin Pınarça Deresi’ndeki ıslah çalışmasını 2013 yılında bitirmesi gerekirken hala bitirmediğini, Çorlu Deresi için ise kamulaştırmayı Büyükşehir Belediyesi’nin yapmasını istediğini ifade eden Başkan Akay, “Şuanda Çerkezköy’ün en önemli ve öncelikli sorunu bu. DSİ’nin ıslah çalışmasını tamamlamasını ve Büyükşehir kamulaştırmaya çözüm bulmasını bekliyoruz. Ondan sonra Belediye olarak biz üzerimize düşeni yapacağız. Ama tabii bunlar olacak diye beklemiyoruz. Şuanda sallamalı kepçe ile Çorlu Deresi’nde temizleme çalışmaları devam ediyor” ifadelerini kullandı.
“ÇÖZÜLMESİ İÇİN ÇABA HARCIYORUZ”
Bir vatandaşın bazı noktalarda altyapı sorunu ve yetersizliği bulunduğunu ifade etmesi üzerine Başkan Akay, “Bazı yerlerde sıkıntıları bulunuyor. Bizlere aktarılan ve tespit edilen sıkıntıları TESKİ’ye aktarıyoruz. Bu sorun artık TESKİ’nin sorunu ama biz de takipçisi oluyoruz. Yaşanan sıkıntıları aktararak, çözülmesi için çaba harcıyoruz” açıklamasında bulundu. Bir başka vatandaşın seyyar satıcılardan şikayet etmesi üzerine Akay, konuyla ilgili bir çalışma yapacaklarını ifade ederken, hoparlör sisteminden mesaj sistemine geçmeyi planladıklarını kaydetti.
“BELEDİYEYİ 73 MİLYON TL BORÇLA DEVRALDIK”
Ziyarette belediye borçları hakkında da konuşan Vahap Akay, Tekirdağ’da 11 ilçenin bulunduğunu ve 10 ilçenin Mart 2014 seçimlerinin ardından toplam borcunun 70 milyon olduğunu belirterek, “Biz ise Çerkezköy Belediyesi’ni 73 milyon TL borç ile devir aldık. Yani 10 ilçenin toplamından daha fazla bir borç ile” açıklamasını yaptı.
Editör: TE Bilisim