Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Belediyesi’nin talebi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı ile, halk arasında mavi minibüsler olarak bilinen yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin haricindeki toplu taşıma araçlarının Atatürk Caddesine girişleri bir süre önce yasaklanmıştı. Bu karara Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban tepki göstermiş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise iki belediye başkanını ‘şov’ yapmakla suçlamıştı.
 

DEĞİŞEN BİRŞEY OLMADI

Tepkilere rağmen bu iki ilçeden gelen toplu taşıma araçlarının Atatürk Caddesine girişine izin çıkmadı. Alınan bu yasak kararı üzerine bu araçlarda yolculuk yapan vatandaşlar Narin Kavşağına bağlanan Namık Kemal Bulvarı girişinde indiriliyor.
 

YAYA GEÇİDİ VE DURAK YOK

Yapılan planlama sonrası yolcular bulvar girişinde indirilirken, burada vatandaşların güvenliği için ise hiçbir önlem alınmadığı görülüyor. Minibüslerden inen vatandaşlar, koşar adımlarla yolun karşısına geçmeye çalışıyor. Bu alana durak ve yaya geçici yapılmasını isteyen vatandaşlar, “Burada minibüsten indikten sonra canımızı tehlikeye atarak yolun karşısına geçmeye çalışıyoruz. Belediye yetkilileri burayla ilgili bir çalışma yapmadı. Birilerinin canı yandıktan sonra mı yetkililer harekete geçecek.
Buraya acil olarak durak ile yaya geçidi istiyoruz. Okullarında açılmasıyla öğrencilerle birlikte risk daha da büyüyecektir.” dediler.

Editör: TE Bilisim