Çerkezköy Bakış - Çerkezköy’ün tanınmış siyasi simalarından Mustafa Ordu, yaptığı açıklamada Çerkezköy Belediye Meydanı’ isminin “Demokrasi Meydanı” olarak değiştirilmesi önerisini eleştirdi.  Ordu, 15 Temmuz kahramanlarının isimlerinin yaşatılması için ise çeşitli öneriler sundu.

Son yapılan milletvekilliği genel seçimlerine Tekirdağ’dan bağımsız milletvekili adayı olarak giren Mustafa Ordu, isim vermeden MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel’in, 15 Temmuz darbe girişimine atıfta bulunarak Cumhuriyet Meydanı’nın isminin Demokrasi Meydanı olarak değiştirilmesi önerisini eleştirdi.

ÖNSEL DEMOKRASİ MEYDANI ÖNERİSİ GETİRMİŞTİ

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada,  Cumhuriyetin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün atının üzerindeki heykelinin yer aldığı Çerkezköy Belediye Meydanı'nın isminin “Demokrasi Meydanı” olarak değiştirilmesini önererek “Heykelin platformunun bir kısmına da “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!” yazılsın. Her milli bayramda zorlarına giden olsa bile "atının üstünde heybetiyle duran Mustafa Kemal Atatürk'ün" huzurunda herkes Demokrasi Meydanında toplanır ve bugünleri hatırlar” açıklamasını yapmıştı.

İSİM TEKLİFİ MECLİS GÜNDEMİNE GELECEK    

Önsel’in "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!" yazısı platforma yazılırken, isim önerisi ise Çerkezköy Belediyesi’nin Eylül ayı olağan meclis toplantısında gündeme gelecek.

“MEYDANIN İSMİNİ BİLMİYOR”

Mustafa Ordu, yaptığı açıklamada Belediye Meydanı olarak bilinen Atatürk heykelinin bulunduğu meydanın adının Cumhuriyet Meydanı olduğunu söyleyerek “Bu meydanın adınının değişmesini isteyen siyasi parti ilçe başkanının bu gerçeği bilmediği için böyle bir öneride bulunduğunu tahmin ediyorum.Yoksa hiçbir siyasi parti ilçe başkanı Cumhuriyet meydanının isminin değiştirilmesini düşünemez.Düşünmemeli!” dedi.

“CUMHURİYET İSMİ DEĞİŞTİRİLMEMELİ”

Cumhuriyetin milletimizin varlık nedeni olduğunu belirten Ordu şöyle devam etti: “Cumhuriyet, Atatürk’tür. Cumhuriyet, Kurtuluş Savaşı demektir. Cumhuriyet, emperyalist devletlere karşı dünya üzerinde kazanılan ilk bağımsızlık savaşının tescillenmiş sonucudur. Cumhuriyet, dünyadaki tüm mazlum milletlerin örnek aldığı emperyalizme başkaldırıdır.Cumhuriyet, Türkleri Anadolu topraklarından atmak için işgale girişmiş yedi düvele atılan dünya tarihine mal olmuş bir şamardır. Cumhuriyet canları ve kanları pahasına yaşadığımız toprakları vatan yaparak bizlere emanet eden kahraman şehitlerimiz, gazilerimizdir. Cumhuriyet, milleti kul olmaktan çıkaran ona eşit birey olma hakkı tanıyan demokrasinin ta kendisidir. Onun için Cumhuriyet meydanının adını değiştirilmesi düşünülmemelidir, düşünülemez”

“İSİMLERİ ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLMELİDİR”

15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit düşen güvenlik görevlileri ile sivil vatandaşların adının yaşatılması gerektiğini kaydeden Ordu “15 Temmuz’da devlet içine yuvalanmış, devleti ele geçirmek için darbe yapmaya kalkışan meczup, vatan hainlerine karşı örnek bir direniş sergileyerek gözünü kırpmadan canlarını feda eden kahramanların isimlerinin ölümsüzleştirilmesi gerektiğine de inanıyorum.” dedi.

“SPOR SALONLARINA YENİ İSİM VERİLEBİLİR”

Önerisini paylaşan Ordu şunları söyledi: “Mevcut Belediye Kapalı Spor salonlarından birinin ismi “15 Temmuz” diğerinin ismi de “Demokrasi Şehitleri” olarak değiştirilebilir. Hatta Çerkezköy genelinde sokak isimleri gözden geçirilerek tespit edilecek 246 sokağa 15 Temmuz’da şehit olan her bir kahramanımızın isimleri verilebilir.”

“BAĞLIK MAHALLESİ’NİN İSMİ DEĞİŞTİRİLEBİLİR”

Bağlık Mahallesi’nin isminin de Demokrasi Şehitleri Mahallesi olarak değiştirilebileceğini kaydeden Ordu “Bu mahalledeki tüm sokaklara 15 Temmuz şehitlerinin adını verirdim.Zaten Bağlık özel bir isim değil, bir bölgenin ismidir. Üstelik Çerkezköy’deki diğer mahalle isimleriyle pek uyumlu değil, değiştirilmesi toplumda bir kutuplaşmaya neden olmaz.Her bir sokağına 15 Temmuz şehitlerinin adının verilmesine kimsenin karşı çıkacağını zannetmiyorum. Bu şekilde hem bizlere emanet edilen Cumhuriyetimize her zaman sahip çıkacağımızı hem de cumhuriyeti yıkmak için sinsi emelleri olanlara karşı her zaman dikkatli olacağımızı, gerektiğinde Cumhuriyet ve demokrasi için severek canlarını veren kahramanlarımızı da unutmayacağımızı dost düşman herkese göstermiş oluruz” ifadelerine yer verdi.
Editör: TE Bilisim