Ordulular, Kapaklı’da hamsi şöleni düzenledi. Bu yıl ilk defa düzenlenen hamsi şöleninde 500 kg hamsi ızgarada pişirildi ve davetlilere ikram edildi. Hamsiler pişerken horun tepen Ordulular, gönüllerince eğlendiler. Kapaklı Kaymakamı M. Ali Gürbüz, birlik ve beraberlik duygularının yoğun olarak yaşandığı bu tür şölenlerin devamını diledi.

Çerkezköy Bakış -
Kapaklı Ordulular Derneği tarafından hamsi şöleni düzenlendi.
“BİRARADA OLMAK GÜZEL”
Dernek binası önünde düzenlenen programa Kapaklı Kaymakamı M. Ali Gürbüz, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP ilçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP İlçe Başkanı Yusuf Çetin, belediye meclis üyeleri, dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı. Dernek Başkanı Süleyman Doğan, düzenlenen şölenin gelecek yıllarda da devam edeceği açıkladı. Kapaklı Kaymakamı M. Ali Gürbüz, balık tüketiminin ülkemizde yeterli seviyelerde olmadığına dikkat çekti. Kaymakam Gürbüz, “Yazdan kalma bu kış gününde bir arada olmak güzel bir şey. Orduluların balık kültürlerini şölene dönüştürmeleri ve insanımıza ikramda bulunmaları daha da güzel. Ülkemiz genelinde balık tüketimi diğer ülkelere oranla oldukça düşük seviyelerdedir. Dünya balık tüketim ortalaması 17 kilo olmasına rağmen bu rakam ülkemizde sadece yedi kilogramdır. Oysaki balık tüketimi çocukların zihinsel gelişiminde vazgeçilmez bir besindir. Bu güzel şenliğin birliğimize vesile olması dileklerimle programı organize eden dernek yönetimi ve üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.



TEŞEKKÜR ETTİ
Hamsi şöleninde konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Orduluları tanımak ve Ordulularla bir arada olmaktan onur duyduğunu belirterek, “Sizleri tanımak çok güzel. Sizlerle bir arada yaşamak güzel. Sizlerden çok şeyler öğrendik. Haberdar edildiğimiz her programda olmaya çalıştık. Birlik ve beraberliğimizin daim olması dileklerimle programı düzenleyen Dernek Başkanı Süleyman Doğan’a dernek yönetim kurulu üyelerine ve bütün Ordululara teşekkürlerimi sunuyorum.” Şeklinde konuştu. Program mahalli sanatçı Yener Kaya’nın seslendirdiği parçalar ve vatandaşların sergilediği horonla devam etti.

Editör: TE Bilisim