Çerkezköy Bakış - Kapaklı'da yaşayan Tufan Eken ve Canan Eken’in çiftinin dünyalar tatlısı kızları Fatma Zehra’ya 10 aylıkken SMA Tip 1 hastalığı teşhisi kondu. Aile kızlarının yurtdışındaki tedavisi için gereken 2.3 milyon doları kendi imkanlarıyla bulamadı. Bunun üzerine yardım kampanyası başlatıldı. Ancak gereken tutarın yüzde 37’si toplanabildi.

Kampanya farkındalık oluşturmak için Çerkezköy ve Kapaklı’da birçok firmaya hizmet veren Omega Yemek firması da destek verdi. Firma, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında firmalarından yemek hizmeti alan bin 500 kadın adına Fatma Zehra bebek için açılan yardım kampanyasına maddi destek verdi.

“AMACIMIZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK”

Firma sahibi Dursun Ali Pak, amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu belirterek, “Biz firma olarak her 8 Mart günü, bizden yemek hizmeti alan kadınlara çeşitli hediyeler verirdik. Bu yıl ise farkındalık oluşturmak ve SMA hastalığına dikkat çekip Fatma Zehra bebeğin sesini duyurabilmek için böyle bir projeyi hayata geçirdik. Bizden yemek hizmeti alan bin 500 kadın çalışanın adına Fatma Zehra’nın tedavisi için destekte bulunduk. Ardından da bu firmalarda çalışan kadınlarımıza Fatma Zehra bebeğe destek olduklarını belirten bir kart gönderdik.” dedi. Pak, bu tür destekleri diğer firmaların da yapması için teşvikte bulunduklarını ifade etti.
 
 

Editör: TE Bilisim