Çerkezköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, Çerkezköy’de gıda sektörü üzerine faaliyet gösteren işyerlerine ve ayrıca okul kantinlerine yapılan denetimlerden başarılı olarak ayrılan işyerlerine sertifika verildi. Sertifika töreninde konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, sağlıklı gıda tüketiminin insan hakkı olduğunu vurgulayarak, örnek iş yeri olan işletme sahiplerini de tebrik etti.

Çerkezköy’de gıda sektöründe örnek iş yeri olan işletmelere dün düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

TÖREN DÜZENLENDİ

Dün saat 16:00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda düzenlenen sertifika törenine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve işletme sahipleri katıldı.

“28 İŞYERİ SERTİFİKA ALMAYA HAK KAZANDI”

Sertifika töreninde konuşan Kaymakam Metin Kubilay, sağlığın önemine dikkat çekti. Kubilay sağlıklı gıda tüketiminin insan hakkı olduğunu kaydederek şunları söyledi: “Uygunluk şartlarını sağlayan işletmelerimizi ödüllendirmek istedik ve bugün bir araya geldik. Oluşturduğumuz denetim komisyonu değerlendirmelerde bulundu. 2014 yılında 11 işyerine, 2015 yılında 8 ve bu yıl da 28 iş yerine örnek gıda işletmeciliği sertifikası verdik. Bu sertifikayı almaya hak kazanan okul kantinlerimizi ve iş yerlerimizi tebrik ediyorum.”

“AYNI BAŞARIYI GÖSTERMENİZİ TEMENNİ EDİYORUM”

Kubilay konuşmasının sonunda ise, “Her yıl sürekli artış gösteren örnek iş yerlerimizin önümüzdeki yıl da artmasını istiyoruz. Bu yıl sertifika almaya hak kazanan işletmelerimizin önümüzdeki yıllarda da almalarını temenni ediyorum. Ayrıca denetim komisyonunda görev yapan arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Sağlık sadece bizim değil, herkes için çok önemli. Bu işin takipçisi olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.


SERTİFİKALARI VERİLDİ

Kaymakam Metin Kubilay’ın konuşmasının ardından sertifika almaya hak kazanan işletme sahiplerine sertifikalarını takdim etti.
Editör: TE Bilisim