Çerkezköy Bakış- Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle uygulanan kısıtlamalardan dolayı 2 yıldır memleketlerine gidemeyen vatandaşların, bu yıl da mazota gelen zamlar nedeniyle artan bilet fiyatları belini büküyor.

YOLCU SAYISI AZALDI

Ekonomik sıkıntılar ve hayat pahalılığı Çerkezköy otogarında yolcu sayısı azalırken, yaklaşan Ramazan Bayramı'na rağmen otobüsler boş kalkınca ek sefere de gerek kalmadı. Firma temsilcileri, geçen yıllardaki bayramlarda otogarda daha fazla yoğunluk yaşandığını, bu yıl ise bekledikleri yoğunluğun yaşanmadığını belirtti.

“BİR DEPOYU 13 BİN TL’YE DOLDURUYORUZ”

Çerkezköy Net Turizm Peron Görevlisi Mehmet Esmez, “Ben geçen sene 6 araba yaparken bu sene tek araba yaptım. Bir yoğunluk yok. Bu da mazot pahalılığından, ekonomiden kaynaklı. Geçen seneki işin dörtte biri yok bu yıl. Ek seferlerimiz bile yok. Normalde bizim şu an 2-3 tane ek sefer çıkarmamız gerekiyordu. Zaten 2 gün kalmış ki bizim burada şu an değil biriyle konuşmak selam vermeye bile vaktimiz olmaması gerekiyor. Telefonlardan başımızı kaldırmamız lazım. Otogarın tıklım tıklım olması lazım. Mazota göre fiyatlarda 2’ye katlama var. Mesela geçen sene mazot 5 TL 69 kuruştu. O zaman 6 bin TL’ye kiraladığımız araba şimdi 19 bin TL. Geçen sene 250 TL’ye yolcu taşıyorduk. Mazot olmuş 20 TL, kiraladığımız araba olmuş 20 bin TL. Şu an 400 TL’ye yolcu taşıyoruz. Arabanın fiyatı üçe katlamış, bilet fiyatı 2’ye katlamış. Bilet fiyatlarında fahiş bir fiyat yok mazota göre baktığımızda. Bir depoyu 13 bin TL’ye dolduruyoruz” dedi.

“FİYATLAR AŞIRI DERECEDE YÜKSELDİ”

Çerkezköy Kale Seyahat Peron Görevlisi Vedat Yavrutürk de, “Geçen seneye göre bu yıl yoğunlukta düşüş var. Mazot fiyatlarındaki artıştan dolayı bir düşüş var. İnsanların alım gücü düştü. O yüzden de biraz düşüş var. Türkiye’nin durumu belli. Fiyatlar aşırı derecede yükseldi. İnsanlar şu anda hiçbir yere kımıldayamıyor. Gitme zorunluluğu olan insanlar var. Onlar gidiyorlar ama geliri düşük insanlar hiç gidemiyor” dedi.
Ek sefer koyduklarını ifade eden Yavrutürk, İstanbul, Saray, Vize, Kırklareli, Yozgat, Bursa’ya ek seferler koyuldu. Tedbirlerimizi aldık bekliyoruz” dedi. Bilet fiyatları hakkında da bilgi veren Yavrutürk, “Çerkezköy-İstanbul Esenler arası bilet fiyatı 120 TL, Çerkezköy-Dudullu arası bilet fiyatı 140 TL, Çerkezköy Beylikdüzü arası bilet fiyatları 70-90 TL arasında, Çerkezköy-Kırklareli arası bilet fiyatı 75 TL” dedi. 

“YOĞUNLUK ESKİ BAYRAMLAR GİBİ DEĞİL”

Çerkezköy Pamukkale Peron Görevlisi Erol Gülseren de, yoğunluğun eski bayramlar gibi olmadığını söyleyerek, sadece İstanbul için ek sefer yapıldığını, diğer gidecek araçların dolu olduğunu kaydetti. 

Editör: TE Bilisim