Çerkezköy Bakış - AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, ilçe ziyaretleri kapsamında Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve Çerkezköy  Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na ziyaretlerde bulundu. Özcan ziyaretlerde AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Akın Yılmaz, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş ve yönetimi eşlik etti.

“BİZİM KİMSEDEN ÇEKİNCEMİZ YOK”

Başkan Özcan, ilk olarak Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As’ı ziyaret etti. Burada konuşan Özcan, AK Parti İl ve İlçe teşkilatlarının sürekli sahada olduklarını ifade ederek, vatandaşların yanında olduklarını, özellikle bu zorlu sürecin atlatılması noktasında biz ne yapabiliriz, sizin öneriniz nedir demek için sahada olduklarını kaydetti.
Özcan, “Bizim kimseden çekincemiz yok. 20 yıldır da başımızı öne eğeceğimiz hiçbir şey yapmadık. Hep başımız dik sahada vatandaşlarımızla konuşan, iletişim içinde olan gerek kurumlarla gerek vatandaşın kendisiyle gerekse STK’lar ilişkiler hep düzgün ve doğru bir şekilde zemine oturtmaya çalışan, siyasi partilerin içinde en itibarlısı, en güçlüsü, en idealisti diyebiliriz. Ülke elbette zor dönemden geçiyor. Dünyanın zor bir dönemden geçtiği bir dönem aslında. Sadece ülkemizle ilgili de bir şey değil bu. Özellikle enerji fiyatları ile ilgili çok büyük sıkıntılar var ki burası aslında sizi daha çok ilgilendiren kısmı. Gıda ile ilgili de sıkıntılar oluyor ama ben şimdi 3 yıldır AK Parti’de görev yapıyorum. Cumhurbaşkanımızın muhteşem bir vizyonu var.” dedi. 



“DESTEK BEKLİYORUZ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren As, esnafın sıkıntılarını Başkan Özcan’a iletti. Pandemide çok sıkıntı yaşadıklarını ifade eden As, “Ulaşım sektörüne baktığımızda toplu taşıma esnafımız büyük sıkıntı yaşadı. Servisi tamamlamak zorunda kaldık, yakıt maliyetleri sürekli arttı. Yüzde 50 kapasiteden dolayı sıkıntı yaşadık. Burada bize bin lira olmak üzere 3 kez destekleme yapıldı. 2018’den bu yana bizi mağdur eden 65 yaş üstü vatandaşlarımıza ücretsiz yolcu taşımacılığı. Yakıt zamları yüzde 300 artarken bize desteklemeler hala bin liradır. Mümkünse burada esnafımızı rahatlatacak bir artış bekliyoruz. Yürüyemez olduk. Akaryakıtın artması elimizi kolumuzu bağladı. Bu konuda destek bekliyoruz. Bu en azından bize can suyu olur rahatlatır” dedi.

ESNAFIN SORUNLARINI ANLATTI

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe’yi de ziyaret eden Başkan Özcan, son olarak Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül’ü ziyaret etti.
Zümbül’e hayırlı olsun dileğinde bulunan Başkan Özcan, çalışmalarında başarılar diledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Zümbül, esnafın sorunlarını anlatırken, en büyük sıkıntının ise çırak yetişmemesi olduğunu bu konuda çalışma yapılması gerektiğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim