Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Belediyesi tarafından Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Özcan Sokak’ta yol ve kaldırım çalışmalarının startı verilirken, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yaklaşık 7.100 metrekarelik alanda yapılacak olan yol, kaldırım ve peyzaj çalışmalarını yerinde inceledi. Bu proje kapsamında yaklaşık 7 bin yüz metre karelik alanda yol, kaldırım ve ağaçlandırma çalışması yapacaklarını kaydeden Belediye Başkanı Akay, “Sokak araç trafiğine tek yönlü olarak açık tutulacak. Ziraat Bankası’nın bulunduğu yönden araçlar tek yönlü olarak Öztrak Caddesi’ne çıkış yapabilecek. Kaldırım çalışmalarının ardından 72 adet manolya ve ıhlamur ağacı ile kaldırımlarımızı süsleyeceğiz” dedi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Üç ay gibi bir sürede yapılacak çalışmalarla Özcan Sokak, Çerkezköy’ün en güzel sokaklarından biri haline gelecek. Özcan Sokak yeni bir çehreye kavuşturulacak” dedi.

“HUMMALI BİR ÇALIŞMA BAŞLATILDI”

Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ile birlikte çalışmaları inceleyen Akay, vatandaşların taleplerini de değerlendirerek hummalı bir çalışma başlatıldığını kaydetti. Özcan Sokak’ın Çerkezköy’de gerek yaya, gerekse araç trafiğinin en yoğun olduğu sokaklardan birisi olduğunu dile getiren Akay, hazırladıkları proje ile Özcan Sokak’a yeni bir çehre kazandırmayı planladıklarını söyledi.

“7 BİN 100 METREKARELİK ALANDA ÇALIŞMA YAPILACAK”

Bu proje kapsamında yaklaşık 7 bin yüz metre karelik alanda yol, kaldırım ve ağaçlandırma çalışması yapacaklarını kaydeden Belediye Başkanı Akay, “Bu proje ile çalışmalarımız Özcan Sokak ve İşcan Sokak bağlantı yolu ve Canbaz Sokak kaldırım yolunu da kapsayacak. Özcan Sokak’ta ekiplerimiz kırma ve kazı işlemlerini tamamlamasının ardından 3 buçuk metre genişliğinde küptaş ile yol çalışmasını tamamlayacak” dedi.

“KALDIRIMLAR IHLAMUR AĞAÇLARI İLE SÜSLENECEK”

Akay, yol kaldırım çalışmaları ile beraber araç parkı için otopark cepleri yapılacağını da kaydederek “Sokak araç trafiğine tek yönlü olarak açık tutulacak. Ziraat Bankası’nın bulunduğu yönden araçlar tek yönlü olarak Öztrak Caddesi’ne çıkış yapabilecek. Kaldırım çalışmalarının ardından 72 adet manolya ve ıhlamur ağacı ile kaldırımlarımızı süsleyeceğiz” dedi.

“GÜZEL BİR GÖRÜNÜM KAZANDIRACAK”

Sokağa güzel bir görünüm vermek amacıyla ışıklandırma çalışmaları yapacaklarını dile getiren Akay “Engelli vatandaşlarımızı da düşünerek kaldırımlarda hem engelli bandı hem de engelli vatandaşlarımızın araçlarını park etmesi için engelli araç cebi oluşturulacak. Yaklaşık yüz gün çalışmaların süreceği sokağımızda yönlendirme ve bilgilendirme panoları ve billboardlar olacak” dedi. Akay, yağmur suyu hattı için kanalların da oluşturulacağı sokağın Çerkezköy’e çok güzel bir görünüm kazandıracağını kaydetti.
Editör: TE Bilisim