Çerkezköy Bakış - Bir restoranda düzenlenen kahvaltı programına, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İsmail Apaydın ile Hasan Volkan Aksoy, Çerkezköy Uzman Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Savaş Kapçak, öğrenciler, veliler ve öğretmenler katıldı.

“İNSANLAR BİRBİRLERİNDEN FARKLI OLABİLİR FAKAT EŞİT HAKLARA SAHİPTİR”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kahvaltı programında günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Çerkezköy Uzman Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Savaş Kapçak, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası olarak anılmaktadır. Bu hafta sadece ülkemizde değil, Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede kutlanmaktadır. Hafta boyunca engellilerin sorunları tartışılır, topluma kazandırılmaları konularında çalışmalar yapılır. Toplumda farkındalık oluşturmak, onlara gerekli desteği vermek, onların da hakları olduğunu bilerek yaşamak hepimizin sorumlulukları arasındadır. İnsanlar birbirlerinden farklı olabilir fakat eşit haklara sahiptir. Engelli bireyleri yapamadıklarıyla değil, yapabildikleriyle ve bizlere benzeyen yanlarıyla görmek gerekir. Onların acıma duygusuna değil, sevgi ve anlayışa ihtiyaçları var. Onları soyutlayıp ötekileştirmek yerine bütünüyle aramızda oldukları bir hayat sunalım. Onlara engel değil, destek olalım. Hayatlarına bir ışık da biz yakalım. Buradan hareketle Çerkezköy Uzman Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ailesi olarak “özel çocuklarımızın yanındayız” sloganıyla sizlere bir program hazırlamak istedik. Bu organizasyonda emeği geçen başta destek sağlayan personelimize, sorumluluk üstlenen öğretmenlerime, her koşulda yanımda olan aileme, sponsor olan vatandaşlarımıza, siz değerli velilerimize ve bizim göz bebeğimiz olan özel çocuklarımıza hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Kendi yapabileceklerimizin ve gücümüzün farkında olduğumuz bir geleceğe umutla bakabildiğimiz bir gün olsun” dedi.

PASTA KESİLDİ

Kapçak’ın ardından konuşan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Apaydın da, programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.  Konuşmaların ardından öğrenciler şiirlerini okurken, program günün ve anlam ve önemine ilişkin pasta kesilmesiyle son buldu.

Editör: TE Bilisim