Çerkezköy Bakış - Düzenlenen fuara Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru’nun yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“BU TÜR ETKİNLİKLER HAYAL GÜCÜ İLE YARATICILIĞIN BİRLEŞİMİDİR”

Fuarın açılış konuşmasını Şehit Muharrem Yanal Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Mustafa Murat Sütçü yaptı. Sütçü konuşmasında, “Okulumuz Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerinden olmak üzere toplam 75 öğrenciye eğitim vermektedir. Okulumuzun amacı öğrencilerimizi, toplumsal yaşama ve mesleki eğitim hayatına donanımlı bir şekilde hazırlamaktır. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının amacı öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Fuarda araştırma alanında 2, inceleme alanında 4 proje, tasarım alanında 4 proje olmak üzere toplam 10 projeyi 28 öğrenci, 7 danışman öğretmenle düzenledik.  Bugün okulumuz için ayrı bir önem taşımaktadır. Bugün engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak ilan edilmiştir. Bu özel günümüzde engelleri aşmada aramızda engel yok diyerek çıktığımız eğitim yolculuğunun bir başarı öyküsü olarak öğrencilerimizin elleriyle, yürekleriyle ve gönülleriyle yapmış oldukları en güzel projeleri sizlere sunmuş olacağız.” ifadelerine yer verdi.

“ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Sütçü’nün ardından konuşan Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru da, “Kendime bugün için önemli sorumluluk yüklüyorum. Olabildiğince bugünün farkındalığını arttırmak için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. İlçemizde de çok güzel etkinlikler yapıyoruz. Şehit Muharrem Yanal Özel Eğitim Meslek Okulu’nun 4006 Bilim Fuarını gerçekleştirmeleri ve projeler ortaya koymaları bugüne güzel bir anlam ifade ediyor. Engelleri aşarak bu çocuklarımız 4006 Bilim Fuarında projeler ortaya koymuşlarsa gerçekten takdire şayan bir değer bu benim için. Çocuklarımızı, öğretmenlerimizi, velilerimizi, okul müdürümüzü kutluyorum. Başarılarla kendilerinden söz ettikleri takdirde insanların kafalarında oluşmuş olan engelleri hep birlikte aşmaya gayret etmiş katkı sağlamış oluruz” şeklinde konuştu.

AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi. Akabinde stantlar ve atölyeler gezildi.

Editör: TE Bilisim