Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, meclis toplantısında Öztark caddesindeki çalışmalarla ilgili meclis üyeleri ve kamuoyuna bilgilendirdi.

MALKOÇOĞLU CADDESİ ASFALTLANIYOR

Öztrak Caddesi’nde TESKİ’nin çalışmalarına başladığını ifade eden Başkan Akay, “355’lik içme suyu hatları döşenmeye başladı. Bu hafta Öztrak Caddesi’nde çok kıymetli ve hayati bir süreç başlıyor. 800’lük ana isale hattının duktil borusu siparişi verildi TESKİ tarafından. Bu hafta ya da önümüzdeki hafta içinde duktil borular sahaya inecek. Ve şu anda döşenen 355’lik içme suyu hatları başka taraftan deplase edilerek ana isaleden alınmadan 355’lik hatlar üzerinden Fevzipaşa, Yıldırım Beyazıt ve Gazi Mustafa Kemal Paşa mahallelerinin bir kısmı o hatta beslenerek içme suyu hattı hatlara verilmiş olacak. Ardından da ana isale hattı döşenmeye başlayacak. 15 Mayıs’ta bu borular sahaya inecek. Borular sahaya indikten itibaren de ayın 15’inde de Öztrak Caddesi trafiğe kapatılacak. Öztrak Caddesi trafiğe kapandığı andan itibaren Doğan Çabuk Sokak ve Malkoçoğlu caddeleri üzerinden trafik akışı sağlanacak. O yüzden şu anda bugün Büyükşehir Belediyesi geçen dönemde yarım kalan Malkoçoğlu Caddesi’nin asfaltlama işine 5 Mayıs’ta başladı. Şu anda kazısı devam ediyor. 6 Mayıs’ta asfaltlama çalışmaları başlayacak. Bu hafta Malkoçoğlu Caddesi’nin asfatlaması bitecek. Ve Doğan Çabuk Sokak, Malkoçoğlu Caddesi ve Şeker Sokak üzerinden Öztrak Caddesi, Doğan Çabuk Sokak, Malkoçoğlu Sokak, Kosvalı ve Hatip Sokaklar üzerinden de Öztrak Caddesi’ne ulaşım sağlanacak Edip Sokak hizasında kapandığı için. Hat oraya kadar gelecek. Dolayısıyla çalışmalar bu şekilde devam ediyor. Bu hafta Malkoçoğlu Caddesi de asfaltlandıktan sonra önümüzdeki hafta da 15 Mayıs’tan itibaren de trafik akışı oradan sağlanacak” dedi.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 9 Mayıs pazartesi itibariyle Atatürk Viyadüğünde asfaltlama çalışması başlayacağını, önümüzdeki hafta Cuma günü ise çift yönlü olarak ulaşıma açılacağını müjdeledi.

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı Meclis toplantısının birinci oturumu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Açılış ve yoklama ile başlayan toplantıda gündem maddelerine geçilmeden önce AK Parti Grup Sözcüsü Adem İçli, Belediye Başkanı Vahap Akay’dan Atatürk ve Öztrak Caddeleri’nde yapılan çalışmaların son durumu hakkında bilgi vermesini talep etti.

İçli’nin talebine karşılık Başkan Akay, “Önce Çerkezköy Belediye Meydanı, Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi. Şu anda Atatürk Caddesi’nde TESKİ’nin çalışması bitti. Ara sokaklardaki çalışmaları bitti. Belediye meydanının düzenleme ile ilgili Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir geçmişte otopark yönetmeliği Büyükşehir Belediyesi’nde iken otopark ve meydan düzenlemesi aynı anda ihale edildiği için Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundaydı iş. İlçe belediyelerine dönünce iş, biz onların işi yine bütçelemesini, onların yapacağı şekliyle bir ortak proje yetkisi aldık büyükşehir meclisinden.  Ve meydanın ihalesine çıkıyoruz. Bugünlerde EKAP’a girer. Bunun dışından Atatürk Caddesi’ndeki mevcut üst yapı müteahhittin işi halen devam ediyor. Ancak sancılı bir dönem yaşıyoruz. Fiyat farklarının olmadığı, hala betonun metreküpünün 300 TL’den ödendiği, demirin 6,5 TL’den ödendiği gibi zor şartlarda müteahhit işini yapmaya çalışıyor. Şu anda iş müteahhidin elinde. O yüzden herhangi bir hukuki bir değişiklik ve değişim olmadığı için bir şey söyleyemeyeceğim. Ama iş devam ediyor. Bugün Atatürk ve Öztrak Caddesi’nin bağlantı yolundaki beton işini atacaklar. Kaldırım ve yol betonları bitti. Önümüzde asfaltın, kaldırımın hızlanarak devam etmesini bekliyoruz. Bu süreç müteahhidin elinde devam ediyor” ifadelerini kullandı. 

ÖZTRAK CADDESİ’NDE TESKİ ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Öztrak Caddesi’nde TESKİ’nin çalışmalarına başladığını ifade eden Başkan Akay, “355’lik içme suyu hatları döşenmeye başladı. Bu hafta Öztrak Caddesi’ni çok kıymetli ve hayati bir süreç başlıyor. 800’lük ana isale hattının duktil borusu siparişi verildi TESKİ tarafından. Bu hafta ya da önümüzdeki hafta içinde duktil borular sahaya inecek. Ve şu anda döşenen 355’lik içme suyu hatları başka taraftan deplase edilerek ana isaleden alınmadan 355’lik hatlar üzerinden Fevzipaşa, Yıldırım Beyazıt ve Gazi Mustafa Kemal Paşa mahallelerinin bir kısmı o hatta beslenerek içme suyu hattı hatlara verilmiş olacak. Ardından da ana isale hattı döşenmeye başlayacak. 15 Mayıs’ta bu borular sahaya inecek. Borular sahaya indikten itibaren de ayın 15’inde de Öztrak Caddesi trafiğe kapatılacak. Öztrak Caddesi trafiğe kapandığı andan itibaren Doğan Çabuk Sokak ve Malkoçoğlu caddeleri üzerinden trafik akışı sağlanacak. O yüzden şu anda bugün Büyükşehir Belediyesi geçen dönemde yarım kalan Malkoçoğlu Caddesi’nin asfaltlama işine bugün başladı. Şu anda kazısı devam ediyor. Yarın asfaltlama çalışmaları başlayacak. Bu hafta Malkoçoğlu Caddesi’nin asfatlaması bitecek. Ve Doğan Çabuk Sokak, Malkoçoğlu Caddesi ve Şeker Sokak üzerinden Öztrak Caddesi, Doğan Çabuk Sokak, Malkoçoğlu Sokak, Kosvalı ve Hatip Sokaklar üzerinden de Öztrak Caddesi’ne ulaşım sağlanacak Edip Sokak hizasında kapandığı için. Hat oraya kadar gelecek. Dolayısıyla çalışmalar bu şekilde devam ediyor. Bu hafta Malkoçoğlu Caddesi de asfaltlandıktan sonra önümüzdeki hafta da 15 Mayıs’tan itibaren de trafik akışı oradan sağlanacak” dedi.

ATATÜRK VİYADÜĞÜ ASFALTLANACAK

Atatürk viyadüğü ile ilgili çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Akay, “Bunun dışında 9 Mayıs pazartesi itibariyle Atatürk Viyadüğü’nün önce bir tarafı daha sonra diğer tarafı asfaltlanarak iki taraf da trafiğe açılmış hale gelecek. Muhtemelen 9-10-11-12 Mayıs asfaltlama ile geçer. Önümüzdeki cuma günü gibi de Atatürk viyadüğünün iki tarafı yaya kaldırımı işi bitmiş, yollar asfaltlanmış şekle gelecek. Diğer yandan Atatürk viyadüğünün aydınlatması ile ilgili Çerkezköy Belediyesi bir ihale yapmıştı. O ihale sonucunda da muhtemelen orta aydınlatmalar sökülecek. Yan taraflardan hem kaldırım hem yol aydınlatması tamamlanmış şekliyle Atatürk Viyadüğü hem yolu hem kaldırımları hizmete başlayacak. Ve bir yandan Öztrak Caddesi’ndeki alt yapı bir yandan hem Atatürk hem Öztrak Caddesi’nin üst yapı çalışmalarının takibi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

TEPE BAĞLANTI YOLU

Tepe bağlantı kavşağının 15 Nisan’da Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi yapıldığını da belirten Başkan Akay,  “Muhtemelen bir sözleşme süreci içindedirler. Teknik olarak net cevap gelmedi. Mayıs ayı içinde tepe bağlantı kavşağı da Büyükşehir Belediye tarafından yapılmaya başlanacak gibi görünüyor” dedi. 

GÜNDEM MADDELERİNE GEÇİLDİ

Daha sonra gündemin birinci maddesinde yer alan Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 12.04.2022 gün ve 33064 sayılı kesin hesap hakkındaki yazısının görüşülüp Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 12.04.2022 gün ve 33115 sayılı boş kadroda iptal ihdas ve derece değişikliği ile sözleşmeli personel çalıştırılması ücretinin belirlenmesi hakkındaki yazısı görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

NORM KADRO İHDASI GÖRÜŞÜLDÜ

Daha sonra gündemin 3. maddesinde yer alan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 20.04.2022 gün ve 33884 sayılı Norm Kadro ihdasındaki (1 adet kadro ihdası ile 1 adet boş kadroda, 1  adet dolu kadroda kadro değişikliği) yapılması hakkındaki yazısı görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

PARKA İSİM VERİLMESİ KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Belediye Meclis gündeminin dördüncü maddesinde yer alan Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün 25.04.2022 gün ve 34212 sayılı Fatih Mahallesi Şeyma Sokak’ta bulunan parka Türk Ocakları Hamdullah Suphi Tanrı Över isminin verilmesi talebi görüşülerek, incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

ÇALIŞMA YÖNETMELİKLERİ YENİDEN TANZİM EDİLDİ

Şeyma Sokak’ta bulunan parka isim verilmesi talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Özel Kalem Müdürlüğü’nün 26.04.2022 gün ve 34321 sayılı Özel Kalem Müdürlüğü görev ve çalışma yönetmeliğinin yeniden tanzim, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün 26.04.2022 gün ve 34320 sayılı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün çalışma yönetmeliğinin yeniden tanzim edilmesi hakkındaki yazıları görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

OTOPARK BEDELİ BELİRLENECEK

Ardından gündemin yedinci maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 27.04.2022 gün ve 34476 sayılı otopark bedelinin belirlenmesi hakkındaki yazısı görüşülerek incelenmek üzere Tarife Komisyonu’na. Gündemin sekizinci maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 28.04.2022 gün ve 34584 sayılı 2 adet Belediye hissesi satışı ile ilgili talebi de İmar ve bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

DİĞER GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı Meclis toplantısının ilk oturumu Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 28.04.2022 gün ve 34583 sayılı Belediyeye ait bazı taşınmazların satışının yapılması hakkındaki talebinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 28.04.2022 gün ve 34608 sayılı plan notu değişikliği hakkındaki talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün 28.04.2022 gün ve 34629 sayılı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün görev, çalışma yönetmeliğinin yeniden tanzim edilmesi hakkındaki talebi ile  Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün 28.04.2022 gün ve 34630 sayılı  Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün görev, çalışma yönetmeliğinin tanzim edilmesi hakkındaki talebin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından sona erdi. Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu 9 Mayıs Pazartesi günü saat 11.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Editör: TE Bilisim