Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Faik Öztrak seçim çalışmaları kapsamında Çerkezköy’de çeşitli ziyaretlerde bulundu.  Öztrak yaptığı ziyarette Büyükşehir olan yeni iller içinde Büyükşehir’e uyum sağlayan ve vatandaşların en az şikayet ettiği tek ve ilk Büyükşehirin Tekirdağ olduğunu söyledi.

Çerkezköy Bakış -
CHP Genel Başkanı Faik Öztrak ve Tekirdağ Milletvekili Adayı Faik Öztrak ziyaretlerine Çerkezköy Kaymakamlığından başladı.

KAYMAKAM KUBİLAY’I ZİYARET ETTİ


Dün saat 10.00’da düzenlenen ziyarette CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk de hazır bulundu. Faik Öztrak, ziyaretlerini kabul ettikleri için Kaymakam Kubilay’a teşekkür etti. Öztrak, seçim çalışmaları kapsamında yaptığı ziyarette Kaymakam Kubilay ile Çerkezköy hakkında istişarede bulundu.

AKAY’I DA ZİYARET ETTİ


Kaymakamlık ziyaretinin ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Öztrak’a CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Cemal Ogün Kürümoğlu, CHP Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel ile partililer eşlik etti.

MAKET ELEŞTİRİLERİNE CEVAP VERDİ


Tekirdağ merkezde maket Öztrak eleştirilerine cevap vererek konuşmasına başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, “Süleymanpaşa’da beni göremedikleri için maket yapmışlar, bir de ben gelemiyorum maketimle yetinin gibi söylemlerde bulunulmuş. Açıkçası ben her gittiğim yerde fotoğraf çekip oradayım, buradayım diye paylaşmaktan hoşlanmıyorum. Sormak isterim söylentiyi çıkaranlara benim yaptığım işi iktidar partisi vekilleri yapabilmiş mi?” şeklinde konuştu.   



YÜZDE 5 HİZMET YAPILMAMIŞ


Öztrak’ın ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’da geçmiş dönemlerde Tekirdağ’a hizmet verilmemesinden yakındı. Başkan Akay, “Tekirdağ son dönemlerde iktidarın nimetlerinden ne kadar faydalanmış ortada. Biz cevabı verecek olursak hiçe yakın olduğunu söyleyebiliriz, yüzde 5 hizmet yapılmamış.” dedi.

HÜKÜMETİ DE ELEŞTİRDİ


Maket konusunu eleştiren Faik Öztrak, konuşmasının devamında bu sefer iktidar ve hükümeti eleştirdi. Öztrak, “CHP olarak biz proje üretiyoruz, Başbakan kalkmış bizden çalmışlar diyor. Herşeyi onlar yapıyormuş gibi bir görüntü var. 1500 TL asgari ücret vereceğiz dedik, bize ekonomi yeter mi diye sordular. CHP kadar ekonomi hesabı yapabilen kimse yok bu ülkede. Simit, çay hesaplarına öyle cevap verirsek, simit 1 tl, çay 1 tl toplamda 2 TL yapar. 5 kişilik ailenin ödeneği 2 TL’den 10 TL’ye denk geliyor. 3 öğün simit, çay tüketse günde 30 TL’ye denk gelir. 30 TL ayda 900 TL’ye tekabül ediyor. Asgari ücret ise 949 TL. Geriye kalan 49 TL ile bu aile ne yapsın diye biz soruyoruz.” şeklinde konuştu.

“İNSANLARIN YÜZÜ GÜLSÜN”


Öztrak konuşmalarının devamında şunları kaydetti, “Bizim tek hedefimiz var insanların yüzünün güldüğü bir ülke yapmak.  Büyümeden herkes faydalansın, işsizlik oranı düşsün.  Yapılacak reformun tarihi 7 Haziran’dır. 7 Haziran’da iktidar olacağız.” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR’E EN HIZLI TEKİRDAĞ ALIŞTI”


Tekirdağ’ın büyükşehir olan İllerin içinde en hızlı alışan yer olduğunu da ifade eden Öztrak, “Tekirdağ Büyükşehir’e alışan ilk İl’dir. Vatandaşlarla  bir araya geldiğimizde teveccühü görüyoruz. Ayrıca Çerkezköy’ün genç Başkanı Vahap Akay’da yeni düzene hemen alıştı. Halkın kendisine olan sevgisine şahit oluyoruz. Türkiye’de tüm belediyelerin tek parti altında yer Tekirdağ’dır. Bunu başardık 6 Milletvekilini de çıkarıp ikinci ilke imza atacağız.” ifadelerine yer verdi.
Editör: TE Bilisim