- Haber: M. Akif Aldoğan
Çerkezköy Bakış -
Kanalizasyona kimyasal atıkları döktüklerini kabul eden şoförler, ilçeyi sanayi bölgesi olarak gördükleri için bir sorun yaşanmayacağını düşünerek boşaltıp yaptıklarını söylediler. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir fabrikadan endüstriyel atıkları alan ve arıtma tesisi yerine bu atıkları Beyazsu Sokak üzerinde bulunan rögara boşaltan tanker şoförleri U.F. ve M.K. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı.

İSTANBUL’DA DA BOŞALTMIŞLAR

Suçlamaları kabul eden şoförler, ifadelerinde, “Çerkezköy’e ilk defa geldik. Daha önce İstanbul’daki tesislerden kimyasal atık alıyorduk.Akşam saatleriydi. İstanbul’a gidecektik, ancak karnımız acıkınca yemek yedik. Daha sonra tankerin yanına geldiğimizde vanadan kimyasalın döküldüğünü fark ettik. İstanbul’da da bazı kanallara atık boşaltmıştık.”dedikleri iddia edildi.

SERBEST KALDILAR

Çerkezköy’ün sanayi bölgesi olduğu için kimyasal atığı boşalttıklarını itiraf eden şoförler, “Burası da sanayi bölgesi olduğu için burada da herhangi bir sorun olmaz düşüncesiyle boşattık. Biz boşaltırken koku yoktu."diye ifade verdikleri öne sürüldü. Polisteki ifadelerinin ardından tanker şoförleri U.F ve M.K. serbest bırakıldı. Soruşturma sürüyor

Editör: TE Bilisim