Çerkezköy BAKIŞ - Yıldırım Beyazıt Mahallesinde oturan, uzun yıllar kalebodur ve fayans ustalığı yapan evli ve 3 çocuk babası Hulusi Eğmen, 2008 yılında kızı Yeşim Kanbolat’ı 31 yaşındayken doğum esnasında kaybetti. Yaklaşık 12 yıl önce kalp krizi geçiren Eğmen, sağlık sorunları nedeniyle işini noktaladı.

KIZININ HAYALİYDİ

Boş zamanlarını değerlendirmek için Eğmen, oyuncak, balon, kestane gibi çeşitli ürünlerin satışını yaptı. Sattığı ürünlerden verim alamayan Eğmen, vefat eden kızının “Bir gün çocuğum olduğunda ona bol bol pamuk şekeri yedireceğim” sözünü hatırlaması üzerine pamuk şeker satmaya karar verdi.
Yaklaşık 10 yıldan bu yana pamuk şeker satan Eğmen, her gün elektrikli bisikleti ile ilçede bulunan parkları dolaşarak pamuk şekeri satarken, çocuklara sattığı her pamuk şekeri ile kızının isteğini de yerine getiriyor. Öğle saatlerine doğru yola koyulan ve mahalle mahalle dolaşarak çocuklara pamuk şeker satan Eğmen, ilerlemiş yaşına rağmen kızının isteğini yerine getiriyor. Eğmen, bazı çocuklara da ücretsiz pamuk şekeri ikramında da bulunmayı ihmal etmiyor.

“ACIMIN BİRAZ OLSUN HAFİFLEDİĞİNİ HİSSEDİYORUM”

Yaklaşık 10 yıldan bu yana pamuk şeker satışı yaptığını ifade eden Hulusi Eğmen, “Aslen kalebodur fayans ustasıyım. Fakat kalp krizi geçirince anjiyo oldum. Elden ayaktan düşünce evde duramadım. Boş zamanımı değerlendirmek için oyuncak sattım olmadı, balon sattım olmadı, kestane sattım olmadı. En sonunda rahmetli kızım ölmeden önce “Çocuğum olursa ona bol bol pamuk şeker yedireceğim” dediği söz aklıma geldi. Sonra bu işi yapmaya başladım. 10 yıldan beri de bu işi yapıyorum. Pamuk şeker satarak acımın biraz olsun hafiflediğini hissediyorum” dedi.   

Editör: TE Bilisim