Ev hanımı Fatma Belli ve oto tamircisi Gökhan Belli çiftinin kızları Yaren Belli’ye 2019 yılında SMA Tip 1 teşhisi kondu. Yaren bebek için gen tedavisi yapılması gerekiyor. Bu tedavinin maliyeti için ise 1 milyon 900 bin dolar (yaklaşık 32 milyon TL) gerekiyor. Döviz kurundaki artış nedeniyle bu miktar sürekli değişkenlik gösterirken, aile tüm imkanlarını seferber etse de bu parayı bulamadı.

KERMES DÜZENLENDİ

Tekirdağ’ın merkez Süleymanpaşa ilçesinde yaşayan SMA hastası 3 yaşındaki Yaren Belli’nin tedavisi için Çerkezköy Kapaklı Pazar Yerinde kermes düzenlendi. Kermesten elde edilen gelir ile Yaren Belli’nin tedavi masraflarına katkı sunulacak. 

“TEDAVİ HAKKI İÇİN SON BİR KİLOSU KALDI”

Yaren Belli için başlatılan Tekirdağ Valiliği onaylı yardım kampanyasının bitimine 11 ay kaldığını belirten baba Gökhan Belli, “Kızım SMA Tip-1 hastası maalesef ölümcül bir hastalık. Ama tedavisi olan bir hastalık. Tedavi Türkiye’mizde yok Almanya’da Amerika’da var. Dubai’den teklif aldık. Kızım şu an evde 5 cihaza bağlı bir şekilde yaşam mücadelesi veriyor. Tedavi hakkı için son bir kilosu kaldı. Maalesef bir kilo daha alırsa tedavi hakkını kaybedecek. Kampanyamız 22 aydır sürüyor ve yüzde 22 de şu anda.” dedi.

“ARTIK EVLADIMIZI AÇ YATIRMAK İSTEMİYORUZ”

“Geçen haftalarda maalesef ki Edirne’deki Derin bebeğimizi kaybettik.” diyen baba Gökhan Belli,  “Bunun 3 gün sonrasında Lüleburgaz’daki bebeğimiz kazandı. Bu son Valilik iznimiz 11 ay süremiz kaldı. Kim gücü neye yetiyorsa tek isteğimiz evladımızın cihazsız bir şekilde yaşam sürmesi ve doya doya beslenmesi artık evladımızı aç yatırmak istemiyoruz. Her gün evladımız gözümüzün önünde eriyip gidiyor. Parasızlık yüzünden evladımızı kaybetmek istemiyoruz.” dedi.

“HERKESİN DESTEĞİNE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR”

Herkesin desteğine ihtiyacı olduğunu belirten Belli, “Bu yaklaşık 1 milyon 900 bin dolar hastane teklifi baktığımız zaman 32 milyon TL yapıyor. Çok büyük para gelebilir ama başarabiliriz. Yani herkesin desteğine çok ihtiyacımız var. Herkesin desteği çok kıymetli bizim için. Benim 10 liramla 5 liramla ne olacak demeyin. Gerçekten 140 tane kampanya bu şekilde bitti. Hepsi 5 liralar 10 liralarla. Herkesin desteği bizler için çok kıymetli. Herkes evladının peşinde koşuyor yemek yedirebilmek için bizlerse az az besliyoruz. Tatsız, tuzsuz bir mamayla besliyoruz. Gönüllü ablalara abilere çok ihtiyacımız var. Her akşam sayfalarımızda canlı yayınlar var katılıp destek olabilirler. Ürün desteği bağışlayabilirler. En basiti Yaren yazıp 5965’e SMS yoluyla da destek olabilirler.” dedi.
 

Editör: TE Bilisim