Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Cevdet Aydemir Perşembe günü bayram dolayısı ile kurulmayacak pazarın Salı ve Çarşamba günü açık olacağını açıkladı. Başkan Aydemir, pazardaki tüm esnaf tarafından bundan sonraki tüm Pazar günlerinde yüzde 50’ye varan indirimlerin yapılacağını ifade ederek, Salı ve Çarşamba günü pazarı açacaklarını ve vatandaşı mağdur etmeyeceklerini söyledi.

Çerkezköy Bakış -
Çerkezköy Kapalı Halk Pazarı bayram öncesi Salı ve Çarşamba günü de kurulacak.

“ÇERKEZKÖY HALKINI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ”

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla Çerkezköy Kapalı Halk Pazarında vatandaşlara özel indirimler başlıyor. Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Cevdet Aydemir, Perşembe günü bayramın birinci günü olması dolayısıyla açılmayacak olan pazarın bayram öncesinde Salı ve Çarşamba günleri açık olacağını ve Çerkezköy halkını mağdur etmeyeceklerini vurguladı. Aydemir, “Pazar kültürü çok geçmiş yıllardan bizlere kalmış önemli bir kültürdür. Ne kadar dışarıda mağazalar, AVM’ler olsa da pazardaki şartlar ve fiyatlar dışarıda bulunmaz. Bugün Avm’lerde, mağazalarda 100 lira üzeri alınan pantolonların aynı kalitesi pazarda 40 TL-50 TL. Vatandaş dışarıda sadece etikete para veriyor.” dedi.



“BUNDAN SONRA İNDİRİM OLACAK”

Kurban bayramı ile beraber Pazar esnafının tümünde bundan sonra yüzde 50’ye varan indirimlerin yapılacağını da kaydeden Aydemir, “Vatandaşlarımızın şuan Pazar’a karşı olan ilgisi bizi mutlu ediyor. Özellikle şuan giyecek esnafı çok memnun. Biz Çerkezköy’de yaşıyoruz ve buranın insanına kolaylık sağlamak ile mükellefiz. Bundan böyle Pazar esnafımızın her ürününde indirim olacak ve insanlarımıza pazar kültürünü daha çok yayacağız.” ifadelerini kullandı.



BALIKÇILARDA DURUM İYİ

Pazar’ın en çok ilgi gören esnaflarından olan Balıkçılar işlerinden memnun. Fiyatların 5 TL ile 30 TL arasında değiştiğini söyleyen Balıkçı esnafı Burak Demir, “Şuan vatandaşlarımız en çok hamsi ve mezgite ilgi gösteriyor. Balıklarımız Karadeniz’den toplanıp satışa sunulan balıklardır. Şuan havalar sıcak olduğu için pek balığın sezonu olmasa da yine satışlarımız iyi. Havaların soğumasının ardından talebin daha çok artacağını tahmin ediyoruz.” dedi.
Editör: TE Bilisim