Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri’nin daha modern olması için Çerkezköy Belediyesi tarafından yeni Kapalı Pazar Yeri’nin yapım çalışmaları sürüyor. İnşaat çalışmalar kapsamında pazarcı esnafı eski yerlerinin çevresinde perşembe ve pazar günü tezgah açmayı sürdürüyor. Ancak pazarcı esnafı ve vatandaşlar yağmurlu havada sıkıntılı günler geçiriyor.
Dün etkili olan yağmur ve şiddetli rüzgar nedeniyle pazarcılar, kurdukları brandaların uçmaması için büyük mücadele ortaya koydu. Yağmur yağışı nedeniyle pazar alanı göle dönerken, esnaf ve alışverişe gelen vatandaşlar zor anlar yaşadı.
Yağmurun etkisini yitirmesi, pazarda biriken suyun Pazar esnafı tarafından tahliye edilmesinin ardından pazara gelen vatandaşlar alışveriş yapmaya başladı. 10 yıldır Çerkezköy’de pazarcılık yaptığını belirten Fetullah Aktaş, “Burada çile çekiyoruz. Zaten işler durgun birde yağmur yağdığı zaman perişan oluyoruz. Bu sorun bir an önce son bulmalı. Pazara gelenler biriken sudan ıslanmamak için bir sağa bir sola gidiyor. Pazara girecek kişiler bu manzarayı bildiği için yağmurlu havalarda pazara gelmiyor. “dedi.

Editör: TE Bilisim