Çerkezköy Bakış - Kurban Bayramı’na az bir süre kala hayvan pazarları da hareketlendi. Çevre bölgelerden getirilen yüzlerce küçükbaş ve büyükbaş hayvan pazarda satışa sunuldu. Pazarın küçükbaş hayvan satıcılarından Amber Bekdemir, “Aslen Amasyalıyım. Hayvanlarımı Kapaklı Pınarça Mahallesinden getirdim. Cuma günü satışlarımız başladı. Hayvanlarımızı bin 600 liradan 2 bin lira arasında satışa sunuyoruz. Alıcıları bekliyoruz.” dedi.

BÜYÜKBAŞ HAYVAN FİYATI 10-20 BİN LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinden gelerek Çerkezköy Belediyesi Kurbanlık Hayvan Satış ve Kesim Yeri’ne büyükbaş hayvan çadırını kuran satıcı İsmail Hakkı Çıkma ise, “Cuma günü hayvanlarımızı pazara getirdik. Hafta sonu çok güzel satış yaptık. Büyükbaş hayvanlarımızın yarısını şimdiden sattık. Yem fiyatları geçen sene 60 lira iken bu sene 80-90 liraya çıkmış durumda. Üretici olarak zor durumdayız. Hayvan fiyatlarımız ise 10 bin ile 20 bin lira arasında değişiyor.” diye konuştu.

1 TON 100 KİLO AĞIRLIĞINDA

Pazarın en ağır hayvanı olan “Mecit”in sahibi büyükbaş hayvan satıcısı Erkan Oymak ise, “Kırklareli’nin Babaeski ilçesi Büyükmandıra beldesinden geldim. Çerkezköy’ün en büyük hayvanı Mecit, 1 ton 100 kilo ağırlığında alıcısını bekliyor.” dedi.


 

Editör: TE Bilisim