Çerkezköy Bakış-Kurban Bayramına sayılı günler kalırken, Pınarça Yolu üzerinde kurulan Çerkezköy Belediyesi Kurbanlık Hayvan Satış ve Kesim Yeri’nde hareketlilik sürüyor.


LAKABI PAŞA


Çerkezköy Kurban Pazarı’nda 60’a yakın çadırda çevre il ve ilçelerden gelen satıcılar, büyük ve küçükbaş hayvanları satmaya çalışıyor. Birçok besici ellerindeki kurbanlıkları satarken, bazı çadırlarda ise satılmayı bekleyen az sayıda kurbanlık kaldı. Bunlardan biri de Hayrabolu’dan gelen Süleyman İşcan ve yeğeni Hasan Çıkman’ın satışa çıkarttığı 1 ton 50 kilo ağırlığındaki “Paşa” lakaplı tosun. Pazarın kralı olarak anılan Paşa’ya Pazar esnafı ve müşteriler büyük ilgili gösteriyor. Ancak henüz fiyatı nedeniyle bir alıcı çıkmadı.


FİYATI 75 BİN TL


Hayrabolu’dan geldiklerini ve büyükbaş hayvan sattıklarını belirten Süleyman İşcan, 3 yaşındaki paşamıza ilgi oldukça fazla. Net ağırlığı 1 ton 50 kilo. Ortalama 650-700 kilo eti ver. Çok değerli bir hayvan. Çok güzel besledik. Gelen çok var, ancak fiyat konusunda henüz anlaşamadık.  Biz 75 bin TL istiyoruz. Şimdiden alıcısına hayırlı olsun” dedi.

Editör: TE Bilisim