Çerkezköy Bakış - Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında Osmangazi Üniversitesi Kimya Fakültesi öğrencileri Pharmactive İlaç’ın Çerkezköy’deki üretim tesislerini ziyaret etti. PharmAr-Ge Müdürü Ersin Yıldırım’ın ilaç sektörü hakkında bilgilendirmeleri öğrenciler tarafından merak ve ilgiyle dinlendi.
KİMYAGERLERİ AĞIRLADI
120 milyon dolarlık yatırımla Çerkezköy’de kurulan Türkiye’nin en modern ve büyük yerli ilaç üretim üssü Pharmactive İlaç, geçtiğimiz günlerde Osmangazi Üniversitesi Kimya Fakültesi öğrencilerini ağırladı. Üniversite sanayi işbirliği kapsamında üniversite öğrencilerinin kariyer planlamaları için yol gösterici faaliyetlerde bulunan Pharmactive İlaç, öğrencilere iş dünyasını yakından tanımaları için sektör hakkında bilgi kaynağı oldu.
TÜRKİYE’ NİN YERLİ İLAÇ ÜRETİM TESİSİ VE AR-GE MERKEZİ
Pharmactive İlaç’ın Çerkezköy’deki üretim üssünü gezen Osmangazi Üniversitesi Kimya Fakültesi öğrencilerine öncelikle Pharmactive İlaç PharmAr-Ge Müdürü Ersin Yıldırım tarafından firma ile ilgili bilgi verildi. Geleceğin kimyagerleri sektördeki yerleri ve sektöre yönelik kariyer hedeflerine yön gösteren açıklamaları ilgiyle dinlediler. PharmAr-Ge Merkezi Müdürü ve yöneticileriyle birlikte keyifle yenen öğle yemeğinin ardından öğrenciler, PharmAr-Ge’nin farmasotik teknoloji ve farmasotik kimya bölümlerini yakından inceledi. Kalite Operasyonları Departmanı tanıtılarak devam edilen gezide son teknoloji ve modern ekipmanlar ile inşaa edilmiş üretim alanına sahip olan üretim tesisi gezilerek proses aşamaları anlatıldı.
ARGE MERKEZİ BELGESİNİ ALDI
Pharmactive İlaç’ın Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan ilaç üretim tesisindeki AR-GE Merkezi için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yaptığı başvuru sonucu Pharmactive İlaç Üretim Tesisi içinde hizmet veren PharmAr-Ge, Bakanlık tarafından yapılan inceleme ile“AR-Ge Merkezi Belgesi” aldı. PharmAr-Ge böylece Türkiye’deki ilaç üretim konusunda lisans sahibi 9. AR-GE Merkezi ünvanını aldı.
2 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK
Pharmactive modern tesislerinde bulunan AR-GE merkezinde, farmasotik teknoloji, farmasotik kimya ve proses geliştirme alanlarında doktora, master ve lisans eğitimi almış uzman AR-GE kadrosuyla, Türk ilaç sektöründeki üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmeyi ve farklı terapötik alanlarda inovatif yaklaşımlarla ürün geliştirmeyi hedefleyerek, Türk ilaç sektörüne ve ülkesine kalitesi ve vizyonu ile değer katmayı ilke edinmiştir. AR-GE departmanı, 4 kat üzerine kurulu ayrı binasıyla, ürün geliştirme çalışmalarında tüm dünyaca kabul gören FDA/EMEA/ICH kılavuzlarını esas alır. Pharmactive gastroenterolojiden, göğüs hastalıklarına, kardiyolojiden, psikiyatriye kadar çeşitli hekim gruplarına hizmet edecek olan geniş yelpazedeki ürünleri kendi tesisinde üretmektedir. Ülke genelinde 11 bölgedeki temsilcilikleri, 350 Tıbbi Tanıtım Temsilcisi ve toplam 700 kişilik kadrosuyla Türk Tıbbına hizmet veren Pharmactive tüm etapları tamamlandığında 2 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayacak.
Editör: TE Bilisim