Çerkezköy Bakış - Okulda düzenlenen fuarın açılışına Silivri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Aslan, İlçe TÜBİTAK temsilcileri Necla Kavlak ve Emine Yıldırım, Beyciler Mahalle Muhtarı Yaşar Köse, Okul Müdürü Mustafa Elibol, ilçede bulunana diğer okulların müdürler, öğretmenler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra proje yürütücüsü Rukiye Demir yaptığı konuşmada “Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. TÜBİTAK Bilim Fuarımızın da öncelikli amacı bunun ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda açılışını yaptığımız fuarımızda fen bilimleri alanında gösteri deneylerimizle birlikte toplam 23 proje 40 öğrencimizin özverili çalışmaları sonucu gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ediyorum. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen öğrencilerimin ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olmalarını diliyorum. ’’ dedi. Daha sonra öğrencilerin fuara hazırlıklarının yer aldığı video gösterisi izletildi.

EN BÜYÜK HEDEFLERİ; GERÇEK HAYATTAKİ SORU VE SORUNLARA ÇÖZÜM BULUNMASI

Okul Müdürü Mustafa Elibol, burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Bilim fuarları öğrenmeye istekli merak eden, araştırmacı ve bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bu amaç doğrultusunda fuarımızda fen bilimleri alanında 23 proje olmak üzere okulumuzun fen bilimleri öğretmeni Rukiye Demir danışmanlığında öğrencilerimiz özverili çalışmalarını ortaya koydular. Bu projeleri hazırlarken en büyük hedefleri; gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulayarak, yaşayarak öğrenilmesinin sağlanmasıdır. Bugün bu fuarın gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta danışman öğretmenimiz Rukiye Demir ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Ayrıca emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma, okul aile birliğimize ve değerli velilerimizde sonsuz teşekkürlerimi sunarım. ‘’

SINIRLARINI AŞMIŞ BİR KURUMDUR

Silivri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Aslan konuşmasında ise şunları söyledi: “Bilim fuarını gerçekleştiren başta okul müdürümüz Mustafa Elibol, proje yürütücümüz Rukiye Demir ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu tarz etkinlikler öğrencilerimize çok şey kazandırıyor. Bugün bunun öncüsü olan bir okuldayız. Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu sınırlarını aşmış bir kurumdur. Geçen yıllardan bu yana okulda gerçekleştirilen etkinlikler gerek ilçemiz gerekse ulusal basında oldukça ilgi gördü. Öğrencilerimizi yetiştiren değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.”
Aslan’ın konuşmasının ardından gösteri deneyleri yapıldı. Deneylerden sonra fuar alanına geçilerek fuarın açılışı gerçekleştirdi. Burada öğrenciler, projelerini gelen misafirlere anlattı. Fuar gün boyunca ziyarete açık kaldı. Fuarda ise yapılan alevli gösteri katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Editör: TE Bilisim