Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen toplantıya katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu, sanayicileri dinleyerek soruları yanıtladı. Türkiye’nin dünya ile yarışabilmesini alın teri ile akıl terinin bütünleştirilebilmesine bağlayan Müezzinoğlu “Yalnız alından akan teri görüp de akıldan sızlayarak çıkan teri görmezsek veya onu kutsamazsak, birileri akleder; birilerinin aklettikleriyle de biz alın teri dökmeye devam ederiz” dedi.

ÇERKEZKÖY OSB’Yİ ZİYARET ETTİ

Tekirdağ programı kapsamında çeşitli temaslarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu, dün saat 14.30’da Çerkezköy OSB’yi ziyaret etti. Bakan Müezzinoğlu’nu Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ile Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Üyeleri, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Adem Tuncel, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, kurum müdürleriyle iş adamları karşıladı.



KATILIM YOĞUN OLDU

Bakan Müezzinoğlu’nun ziyaretinde Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan ile Metin Akgün, Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Ergene Kaymakamı, Kapaklı Kaymakam Vekili Fatih Kızıltoprak, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ile sanayiciler, firma temsilcileri ile yöneticileri hazır bulundu. Programa Çerkezköy OSB tanıtım filminin izlenmesiyle başlandı.

SÖZDİNLER: 20 MİLYAR DOLAR CİRO

Programın açılış konuşmasını Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler yaptı. Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Sözdinler, Çerkezköy OSB’yi tanıttı. Çerkezköy OSB’nin geçtiğimiz yıl rakamlarıyla yılda 20 milyar dolar ciro sağladığını anlatan Sözdinler “Çerkezköy OSB, 3 milyar dolar ihracaatın gerçekleştiği, 65 bini aşkın çalışanının bulunduğu ülkemizin en önemli üretim alanlarından biridir. Tekstil, kimya, metal, plastik, kauçuk, elektrik-elektronik, gıda ve sağlık sektörlerinde bulunan toplam 240 işletmenin 34’ünü yabancı menşeilidir. Başta elektrik, doğalgaz ve su olmak üzere atıksu, yağmur suyu, telekominikasyon, çamur bertarafı olmak üzere pek çok alanda altyapısını tamamlamış Türkiye’nin yüz akı, çevreci, öncü ve örnek bir Organize Sanayi Bölgesi olduğumuzu gururla ifade ediyoruz” diye konuştu.



“TÜM FAALİYETLERİ DESTEKLİYOR”

Sözdinler, ülkenin kalkınması doğrultusunda gerçekleştirilen tüm faaliyetleri desteklediklerini belirterek konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi yönetimi olarak işletmelerimizin en kaliteli, en verimli ve en karlı üretimi gerçekleştirmeleri yönünde üzerimize düşen yükümlülükleri yerine getirdiğimize inanıyoruz. Bakanımızın bölgemize teşrifleriyle daha güzel işler yapmak için azmimizin ve şevkimizin artacağına inancımız tamdır.”

MÜEZZİNOĞLU: SANAYİ-ÜRETİM-İHRACAT

Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler’in konuşmasını tamamlaması sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu katılımcılara hitap etti. Temaslarına Tekirdağ ziyaretiyle başladığını anlatan Bakan Müezzinoğlu, Ergene sonrasında Çerkezköy OSB’ye geldiğini kaydetti. Sanayi, üretim, ihracat başlıklarının Türkiye’nin asla vazgeçemeyeceği konuları olduğunu söyleyen Bakan Müezzinoğlu, sözü doğalgaza getirdi.

TRAKYA’YA DOĞALGAZ MÜJDESİ VERDİ

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz ile görüşme yaptığını söyleyen Bakan Müezzinoğlu, tüm Trakya’ya müjdeyi verdi. Bakan Müezzinoğlu şunları söyledi: “Trakya’nın bütün ilçelerine doğalgaz getirme projesinin kararını aldıklarını söylediler. İnşallah doğalgaz bulunmayan ilçelere doğalgaz götürülecek”

AKIL TERİNİ İHMAL ETTİK

Toplantının amacını sorunlar karşısında ne yapılabileceğinin konuşulması olarak özetleyen Müezzinoğlu “İnşallah verimli bir toplantıyı gerçekleştirmeyi umut ediyorum.” dedi. Türkiye’nin önümüzdeki süreçte stratejik olarak iki konu üzerinde yoğunlaşması gerektiğini kaydeden Müezzinoğlu “Ülke olarak 150 yıldır alın teri kutsaldırı konuştuk. Bunu da kutsadık. Ama en az onun kadar değerli olup ihmal ettiğimiz akıl terini konuşmadık. Akıl terini daha çok konuşmadığımız sürece dünya ile yarışta başabaş gidebilmemiz veya dünya ile yarışta ‘biz de varız’ dememiz çok da mümkün olmaz. Geriye dönüp baktığımızda 150 yıldır alın teri akıttık, ama birileri akıl teriyle bütün imkanları, gerek milletimizin gerek alın teri döken milletlerin, insanların hukukunu akıl teriyle farklı bir noktaya taşıdılar.” dedi.

“İKİSİ BÜTÜNLEŞTİRİLMELİ”

Bakan Müezzinoğlu, hem alın terini hem de akıl yerini sağ-sol ayak olarak birlikte götürmek zorunda olduklarını söyleyerek  şöyle devam etti: “Akıl ile alın birlikte bütüncüldür. Yalnız alından akan teri görüp de akıldan sızlayarak çıkan teri görmezsek veya onu kutsamazsak, onun hak ve hukukunu korumazsak, onu değerli hale taşıyamazsak, akletmeyi, düşünmeyi öncelikleyen bir eğitim, girişimcilik, kültürü sahiplenemezsek birileri akleder; birilerinin aklettikleriyle de biz alın teri dökmeye devam ederiz. Düşünce felsefemizi icraata felsefemize döktüğümüzde alın teriyle akıl terini bütünleştiren, dünya ile yarışta ‘ben daha güçlüyüm’ bir yolculuğu hep birlikte başaracağız. Çerkezköy’de teknolojinin alın teri, üretimin akıl teri boyutu çok güçlü. Burada daha çok ARGE, daha çok yenilikler ve farklılıklar için Çerkezköy OSB ve bölgeye  önemli sorumluluklar düşüyor. İdealimiz Cumhuriyetimizin 100.kuruluş yıl dönümünde Büyük Önder’in bize vasiyet olarak bıraktığı muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmaktır. Bunlar slogan cümlelerle olmaz. Akıl teri ile alın terinin bütünleştirilmesiyle olacaktır”



KUBİLAY SGK BİNASI İHTİYACINI ANLATTI

Bakan Müezzinoğlu’nun konuşması sonrasında Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri Metin Akgün, Ayşe Doğan, Mustafa Yel, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubikay ile Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan kısa birer konuşma yaptılar. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay SGK Binası ile İŞKUR için iş ve meslek danışmanı ihtiyacını anlattı. Vali Ceylan, Bakan Müezzinoğlu’nu Tekirdağ’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyleyerek, “Sayın Bakanımızı bölgemizin bakanı olarak görüyoruz. Her sorunumuzu rahatlıkla kendilerine iletiyoruz. Bölgemize sağladığı katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

SORULARI TEK TEK YANITLADI

Toplantıda sanayiciler ile firma temsilcileri tek tek sorularını Bakan Müezzinoğlu’na yönelttiler. Asgari ücret konusundan, part time çalışmaya, kadın işçilere yönelik çalışmadan, ilaç sektörü ile ilgili sorulara Bakan Müezzinoğlu cevap verdi. Bazı sorunları ise ilgili bakanlıklara ileteceğini söyleyen Bakan Müezzinoğlu, SGK Hizmet Binası konusuna da değindi.

“SÖZÜ ALDIK”

SGK Merkez binası temelinin bir an önce atılması atılması için Çerkezköy OSB’nin desteğine ihtiyaç duyduklarını kaydeden Müezzinoğlu “Buradan da bunun sözünü almış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hayırlı olsun”  dedi.

SÖZDİNLER PLAKET TAKDİM ETTİ

Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ziyaretinin sonunda Bakan Müezzinoğlu’na bir plaket takdim etti. Toplantı sonrasında Bakan Müezzinoğlu Çerkezköy OSB’den ayrıldı.
Editör: TE Bilisim