Çerkezköy Bakış - Açılışa, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Cumhur İttifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, partililer ve vatandaşlar katıldı.

“CUMHUR İTTİFAKIMIZIN BAYRAĞINI ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ’NE DİKECEĞİZ”

Öztrak Caddesi Seçim İrtibat Bürosunun açılışında konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, “Cumhur İttifakı’nın durmaz neferleri hep beraber Türkiye’mizde, Tekirdağ’ımızda ve inşallah Çerkezköy’ümüzde zafer inananların olacaktır. Emin adımlarla Cumhur İttifakımızı güçlendirerek yolumuza devam ediyoruz. 2 günden beri Çerkezköy’deki programlarımda sizlerin gözündeki kazanma azmini ve hep beraber bu mutluluğu paylaşma azmini gördüm, inşallah bu devam edecek. Hep beraber Cumhur İttifakımızın bayrağını Çerkezköy Belediyesi’ne dikeceğiz, bundan hiç şüphem yok. Cumhurbaşkanımız ve Sayın Devlet Bahçeli, Türk milletinin geleceği ve bekası için büyük bir karara imza attılar ve 15 Temmuz ruhunu ilelebet inşallah kıyamete kadar sürecek olan bir birlikteliği başlattılar. Burada da bu birlikteliğin en müstesna örneklerinden birini görmekteyiz. Daha önceki yaşamını başarılar ile süslemiş, Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığındaki başarılarıyla bizi gerçekten durur duyduran bir başkan adayımız var. Daha büyük imkanlarla Çerkezköy Belediye Başkanı olarak hepimize büyük hizmetler edecek.” dedi.

“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMA SÖZÜ VERİYORUZ”

Açıklamasını sürdüren Yel, “Tekirdağ’ımız 2014 seçimleriyle beraber Büyükşehir Belediyesi hüviyetine kavuştu. Büyükşehir olduktan sonra ne yazık ki toplamdaki 12 belediye Cumhuriyet Halk Partisine geçti. O günden bu yana 5 yıl boyunca gittiğim her ilçede soruyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin üç tane büyük eserin bana sayın dediğimde hiçbir Allah’ın kulu kalkıp bir şey söyleyemiyor. Her ilçede çamur var, toz var, usulsüzlük var, yolsuzluk var ve artık CHP zulmüne hep beraber yeter diyeceğimiz 31 Mart’a emin adımlarla yürüyoruz. 31 Mart gerçekten Çerkezköy’ün belediyecilik anlamındaki makûs talihini Tekirdağ’ın makus talihinin değişeceği büyük adımlara, büyük yatırımlara imza atacağımız kurtuluş günü, 1 Nisan kuruluş günü olacak inşallah. Hep beraber bu kutsal vatanımıza, yurdumuza hizmet etmek için bizlere bu fırsatı verdiğiniz takdirde Süleyman Kozuva yönetiminde belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla beraber en güzel hizmeti yapıp, hükümetimizin de buraya daha büyük kaynaklar aktarabilmesi için var gücümüzle çalışma sözü veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

“15 TEMMUZ’DA NEREDEYDİ?”

15 Temmuz gecesine değinen Kozuva, “Biz 15 Temmuz sürecini yaşandık. Şu anki mevcut belediye başkanı 15 Temmuz’da neredeydi? Madem halkının yanındaydı 15 Temmuz’da neredeydi bu arkadaş? Biz o gece sokaklardaydık. 28 gün nöbet tuttuk. Bu arkadaşımız yoktu. O zamanlar neredeydin, 15 Temmuz gecesi neredeydin? 31 Mart günü oy kullanmaya gittiğinizde çoluğunuzu, çocuğunuzu seviyorsanız elinizi de vicdanınıza koyacaksanız. Geleceğiniz için oyunuzu Cumhur İttifakına vereceksiniz. Şahsımız için değil, sizler için istiyoruz.” diye konuştu.

“O ARKADAŞLARIMIZ BU İŞİ BİLMİYOR”

Önceden fabrikadan çıkan birisinin 15 dakika içerisinde; şuan ise 1 saat 10 dakikada evine gidebildiğini belirten Kozuva, “Çerkezköy’de 90 bin tane çalışanımız var. Eskiden fabrikadan çıktığımız zaman15 dakika içerisinde evde oluyorduk. Şu anda 1 saat 10 dakikada eve gidemiyoruz. Neden? Yollardan. Sadece ve sadece Çerkezköy’de yol sorunu yok. Tekirdağ, CHP ile yönetilen nerede olursa olsun her yerde trafik sorunu var. O arkadaşlarımız bu işi bilmiyor. Bu iş AK Parti’nin işi. Yaparsan AK Parti yapar.” dedi.

“ÇALIŞANIN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR”

‘Süleyman Kozuva geldiği zaman Çerkezköy Belediyesi’ndeki çalışan arkadaşlarımızı işten çıkaracaklar’ böyle bir söylenti olduğunu ve bunun bir algı operasyonu olduğunu ifade eden Kozuva, “Bizim işini yapanla kesinlikle bir derdimiz. Bunu lütfen böyle bilelim.  5 sene önce geldiklerinde 360 kişinin 250-300 tanesini değiştirdiler, CHP üyesini koydular. Onlar zannediyor ki biz de geldiğimiz zaman bunu yapacağız. Bizim çalışan kimse ile işimiz yok. Çerkezköy Belediyesinde şu anda 600’e yakın kişi çalışıyor. İnanın 100 – 150 tanesi belediyeye bile gitmiyor, sadece kartları var. Çalışanın başımızın üstünde yeri var. Bizim için bir taşı alıp da diğer tarafa koyuyorsa başımızın üstünde yeri var.” diye konuştu.

“ŞUAN DA BANKALARA YALVAR, YALVAR KREDİ ARIYORLAR”

Belediyenin şu anda 100 milyon borcu olduğunu söyleyen Kozuva, “Çerkezköy belediyesinin ne kadar sağa sola paralarını savurduğunu söylemek istiyorum. Trakyum denen bir lokanta vardı Kızılpınar’da biliyorsunuz. Trakyum’a tazminat için 2 trilyon para ödediler. Şu anda ne oldu? Atıl bir şekilde duruyor. 2 trilyon para ödendi, neden? Bırakın bir esnaf sebepleniyor sebeplensin. Sadece ve sadece inat için 2 trilyon para ödendi. Çerkezköy’ün bütçesi, yani sizin paranız nerelere gidiyor görün. Tepe Emlak Konularında 3 buçuk trilyona bir park yapıldı. Onların yaptırdığı yerden teklif aldık ve şu an aynısını yapmak istesek 800 bin TL’ye yapabiliyoruz. Kesilen fatura 3 buçuk trilyon. Çerkezköy nasıl yönetiliyor görün. Bu para ile biz şu an Çerkezköy’ün birçok yerine aynı parktan yapardık. Aslında Çerkezköy’ün bütçesi iyi. Hep söylüyor arkadaş diyor ki ‘Biz Çerkezköy Belediyesini borçlu aldık’ evet, doğru. 30 – 40 milyon borçla aldılar. Peki şu andaki borcu ne kadar? 100 milyon. 40 milyon borçla alıyorsun şuandaki borcun 100 milyon. Hangi parayı ödedin, ne yaptın. Şu anda da bankalara yalvar, yalvar kredi arıyorlar. Zaten 1 ay sonra gideceksin, bırak onu biz alalım. Sen niye karışıyorsun.” dedi.

TOKİ YATIRIMLARI

Vatandaşın TOKİ Çerkezköy’e gelecek mi sorusunu cevaplayan Yel, “TOKİ’nin faaliyet göstermesi için yerel yönetimlerle de ortak çalışması gerekiyor. Dolayısıyla bizim bundan sonra inşallah Cumhur İttifakı belediyemiz olacak ve bu belediyemiz inşallah TOKİ ile ortak çalışarak yeni imar sahaları ile birlikte bu konuda TOKİ’nin daha hızlı bir şekilde buraya gelmesini sağlayacaktır. Bu konuyla ilgili hiç merak etmeyin TOKİ Başkanlarımızla da konuşuyoruz. Kendisi de bu konulara çok sıcak bir insan. Burada ve Tekirdağ’da TOKİ’nin çok daha büyük yatırımlarını göreceğiz inşallah.” dedi.

Editör: TE Bilisim