Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, UKOME Toplu Taşıma ve Planlama Şube Müdür Temsilcisi Dursun Nalbant ve Çerkezköy Şoförler Odası Başkanı Mustafa As, düzenlenen toplantıda plaka sahibi şoför esnafı ile bir araya geldiler.
SORUNLARI NOT ETTİLER
Toplantıda ilk olarak taksici esnafı sorunlarını ve isteklerini dile getirdiler. Birçok taksici esnafının temel sorunlarından olan durak ve duraklardaki eksikliklerden bahsettiler. UKOME yetkilisi Dursun Nalbant, notlarını alarak gerekenin yapılması için çalışmalara başlayacaklarını ifade etti.  Toplantıda

Mustafa As, tüm plaka temsilcilerinin sorularını dinleyeceklerini UKOME ve Çerkezköy Belediyesi’nin elinde olan tüm çözümlerin seferber edileceğini söyledi.
AKAY: HER KAPIYI ÇALARIM
S plaka servis araç sahipleri de sorunlarını dile getirdiler. S plaka sahibi şahısların UKOME tarafından firma ve anlaşma yapılan şirket sözleşmesi zorunluluğu karşısında yol belgesi verilmesine tepki gösteren S plaka sahipleri mağdur olduklarını söylediler. Başkan Vahap Akay da, “Daha önce olduğu gibi şoför esnafının menfaatine olan her durumda UKOME’nin kapısını ben aşındırdım. Yine aşındırırım, yeter ki isteklerimizde, taleplerimizde haklı olalım. Hakkımızı isteyelim. Bende sizinle beraber her kapıyı çalarım.” dedi.


“EĞER ANLAŞAMAZLARSA BİRİLERİ GELİR HATTI KURAR”
Çerkezköy’ün her mahallesindeki vatandaşın ulaşım hakkı olduğunu söyleyen başkan Akay, kooperatiflere birleşme çağrısında bulundu. Akay, “Ben herkese söylüyorum, hem Kızılpınar’a hem Veliköy Mahallesi’ne. Bugün senin bölgen yoğun olur yarın diğer bölgenin yoğun olur. Her yıl bu nüfus artıyor.

Bu üç kooperatif birleşmek zorunda eğer birleşmezse dördüncü ortak gelecek bu üç kişiye ortak olacak. Eğer bugün dördüncü ortağa 10 araba girerse yarın yoğunluktan 20 arabaya çıkar. Çorlu’da bunun yakın örneğini yaşadık. Allah sağlık, sıhhat verirse 4 buçuk yıl daha bu şehirde belediye başkanlığı yapacağım. Şunu söylüyorum; bu birleşme sağlanırsa 4 buçuk sene de bir Allah’ın kulu ne ihale yapabilir ne hat kurabilir. Çok net ifade ediyorum bunu. O kütükten ben ne kadar alırım demek yerine büyük fotoğrafa bakmalıyız. Şunu da söyleyeyim, Veliköy’den ihtiyaçlar nedir. Bağlık Mahallesinin diğer yakasındaki adam devlet hastanesine tek arabayla gitmeye çalışıyor. Bu kararı yeni geçirdik. Kızılpınar Mahallesi’ndeki vatandaş haklı olarak o da devlet hastanesine tek arabayla gitmek istiyor. Vatandaş ister, vatandaşın temel ihtiyacı ve haklı. Ne yaptık, Malkoçoğlu’ndan bir yol verdik onlarda gidiyor.

Kimseye hat muhabbeti yapmadık, vatandaş oraya gidecek dedik. Bugün Çerkezköy’ün iki özel hastanesi var. Bir de KİPA var. Yoğunluğun olduğu bölgeler burası. Vatandaş ister keyfi, ister zaruri buraya gidecek. Büyükşehir Belediyesi de, ben vatandaşı tek minibüsle nasıl istediği yere ulaştırırım buna bakacak. Ona göre yaptırımlar uygulayacak.” dedi. 


“YARIN KİMSE NEDEN OLDU DİYE SORMASIN”
Akay, birleşme olmadığı takdirde olacaklardan sorumlu olmadığını da vurguladı. Başkan Akay, “O yüzden söylüyorum, Veliköy’deki vatandaşında tek vesait ile Çerkezköy’ün diğer ucuna gitme hakkı olmalı. Bu işi bu üç kooperatif bir araya gelerek çözmeli. Siz yapın istiyoruz. Eğer yapmazsanız dördüncü ortak buraya gelecek. Ve ben gelmesi için mücadele edeceğim. Kimseye gıcık olduğumdan değil, vatandaşın talebi olduğu için mücadele edeceğim. Ben vatandaşın talebini yerine getirmekle mükellefim. Sorumluluğum yok hat üzerinde ama ben kapı aşındırmasını biliyorum. Bugün iç kooperatifleri bir araya gelmesini istiyorum. İlla ki yapın demiyorum ama yapmazsanız da olacakları da söylüyorum.” ifadelerine yer verdi.
 

Editör: TE Bilisim