Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 4 Nisan Pazartesi günü başlayacak olan ücretsiz İstanbul Sultan Ahmet Camii ve Edirne Selimiye Camii gezilerine Çerkezköylü vatandaşları davet etti.

BAŞVURULAR ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ İLETİŞİM MERKEZİNE

Akay, “Pandemi nedeni ile maalesef 2 yıldır Ramazan ayında kültür gezilerimizi yapamıyorduk. Pandemi tedbirlerinin kalkması ile birlikte rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan’da yine sizlerle kültür gezilerimizde birlikte olmayı, Sultan Ahmet ve Selimiye Camilerinin maneviyatını teneffüs etmeyi arzu ediyoruz. İstanbul Sultan Ahmet ve Edirne Selimiye Camii’ne Ramazan ayı içerisinde toplam 20 gün düzenleyeceğimiz gezilerimize katılmak isteyen vatandaşlarımız 31 Mart Perşembe gününden itibaren Çerkezköy Belediyesi İletişim Merkezimize başvuruda bulunabilirler” dedi.

31 MART PERŞEMBE GÜNÜ BAŞVURULAR BAŞLIYOR

Ramazan ayı boyunca düzenlenecek kültür gezileri kapsamında 4 Nisan Pazartesi, 6 Nisan Çarşamba, 8 Nisan Cuma, 12 Nisan Salı, 14 Nisan Perşembe, 18 Nisan Pazartesi, 20 Nisan Çarşamba, 22 Nisan Cuma, 26 Nisan Salı, 28 Nisan Perşembe günleri İstanbul Sultan Ahmet Camii’ne, 5 Nisan Salı, 7 Nisan Perşembe, 11 Nisan Pazartesi, 13 Nisan Çarşamba, 15 Nisan Cuma, 19 Nisan Salı, 21 Nisan Perşembe, 25 Nisan Pazartesi, 27 Nisan Çarşamba ve 29 Nisan Cuma günleri ise Edirne Selimiye Camii gezilerinin yapılacağını belirten Başkan Akay, “Gezilerimize katılmak isteyen vatandaşlarımız 31 Mart-28 Nisan tarihleri arasında Çerkezköy Belediyesi İletişim Merkezimize gelerek, bizzat başvuruda bulunabilirler” dedi.

ÜCRETSİZ DÜZENLENECEK

Belirtilen günlerde İstanbul’a gidecek araçların saat 15.00’da Veliköy eski Belediye Binası önünden, 15.10’da Kızılpınar eski Belediye binası önünden 15.15’te ise Kentpark’a gelerek yolcularını aldıktan sonra İstanbul istikametine devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Edirne istikametine gidecek araçlarımız ise saat 15.00’da Kentpark, 15.10’da Kızılpınar eski Belediye Binası önü ve 15.15’te ise Veliköy eski Belediye Binası önünden yolcularını aldıktan sonra Selimiye Camii istikametine devam edecek. İstanbul’a gidecek otobüslerimiz Sultan Ahmet Meydanı’na, Edirne’ye gidecek olan otobüslerimiz ise vatandaşlarımızı Selimiye Camii önüne götürecek. Otobüslerden inecek olan vatandaşlarımız gece 23.00’a kadar İstanbul ve Edirne’nin tarihi ve turistik mekanlarını gezme ve görme imkanı bulacak. Vatandaşlarımız iftarlarını yapıp teravih namazlarını kıldıktan sonra otobüslerimizle saat 23.00’da indirildikleri noktadan alınarak Çerkezköy’de alındıkları noktaya geri getirilecekler” diyerek,  Çerkezköy’de yaşayan tüm hemşerileri Ramazan ayı boyunca ücretsiz olarak düzenleyecekleri İstanbul ve Edirne gezilerine katılmaya davet etti.

KUMANYA DAĞITIMI DA YAPILACAK

Ücretsiz düzenlenecek Ramazan ayı kültür gezilerine katılan vatandaşlara ücretsiz kumanya dağıtımının da otobüste yapılacağını belirten Başkan Akay, “Gezilerimize kayıt yaptıran vatandaşlarımız otobüslerin hareket saatinden 15 dakika önce belirtecekleri durakta olmalarını ve ayrıca geziye götürecekleri 6 yaş ve üzeri çocuklar için bilet almaları önemle rica olunur” dedi.

Editör: TE Bilisim