Çerkezköy Bakış - 4 Nisan Pazartesi günü başlayan Çerkezköy Belediyesi Ramazan Ayı Kültür Gezilerine Çerkezköy halkı büyük ilgi gösterdi. Haftanın 5 günü düzenlenen geziler kapsamında Çerkezköylü vatandaşlar İstanbul Sultan Ahmet ve Edirne Selimiye Camilerini görüp gezme, Ramazan ayının manevi iklimini Sultanahmet ve Selimiye Camilerinde geçirme imkanı buldular.

HAFTANIN 5 GÜNÜ İSTANBUL VE EDİRNE GEZİSİ YAPILDI

Ramazan ayı boyunca hafta içi düzenlenen Sultan Ahmet Camii ve Selimiye Camii gezileri kapsamında yaklaşık 800 kişinin İstanbul ve Edirne’ye götürüldüğünü belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Pandemi nedeniyle 2 yıldır gerçekleştiremediğimiz Ramazan Kültür Gezilerimize bu yıl yeniden başladık ve gezilerimize Çerkezköy’de yaşayan hemşerilerimiz büyük ilgi gösterdi. Hafta içi her gün düzenlenen gezilerimiz kapsamında bir gün İstanbul, bir gün Edirne’ye hemşehrilerimizi götürdük. Sultan Ahmet Camii gezilerimize 400 hemşerimiz katılırken, Selimiye Camii gezilerimize ise yine 400 hemşerimiz katıldı. Toplamda 800 hemşerimizi sorunsuz ve sıkıntısız bir şekilde Sultanahmet Camii ve Selimiye Camii’ne götürerek, Ramazan ayının manevi iklimini buralarda yaşamalarını sağladık. Gezilerimize katılan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

KUMANYALARI DA VERİLDİ

Çerkezköy Belediyesinin Ramazan ayı Kültür Gezilerine katılan tüm misafirlere kumanya da verildiğini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Gezilerimize katılan vatandaşlarımız Sultan Ahmet ve Selimiye Camii dışında İstanbul ve Edirne’deki diğer tarihi ve turistlik mekanları da görme, gezme fırsatı buldular. Gezilerimize katılan tüm hemşehrilerimize ve emeği geçen personelimize teşekkür ediyorum. Daha nice Ramazan ayında bu tür etkinliklerde buluşmayı temenni ediyorum” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim