Minik Kalplerle El Ele Derneği’nin (MİKADER) Kapaklı’da yapımına devam ettiği Rehabilitasyon Merkezi’nde sona gelindi. Çalışmaları yerinde takip eden Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, rehabilitasyon merkezi hakkında geniş bilgi aldı. MİKADER adına Mehmet Yasin Yurtsevenler 9 Eylül’de temeli atılan merkezin Nisan ayında tamamlanacağının müjdesini verdi.

Çerkezköy Bakış - Minik Kalplerle El Ele Derneği’nin (MİKADER) Kapaklı’da yapımına devam ettiği Rehabilitasyon Merkezi’nde sona gelindi.
ZİYARETTE BULUNDU
Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz dün saat 11.30’da Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ferhat Kağanoğlu, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant ve Karaağaç Mahalle Muhtarı Özgür Cengiz ile birlikte MİKADER’in Karaağaç Mahallesi’nde yaptırdığı Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.
SON DURUM HAKKINDA GENİŞ BİLGİ VERİLDİ
Minik Kalplerle El Ele Derneği (MİKADER) adına gazetecilere ve rehabilitasyon merkezini ziyarete gelen protokole bilgi veren Mehmet Yasin Yurtsevenler, inşaatın son durumu ile ilgili geniş bilgi verdi. İnşaatın devam ettiğini belirten Yurtsevenler “İki kattan oluşan ve 700 metrekarelik alanda idari binamızın yapımı devam ediyor. Aynı şekilde 1050 metrekarelik alanda ise 4 adet yaşam alanı olacak. Her yaşam alanı içerisinde 10 çocuk olacak ve 40 çocuğumuzu 4 yaşam alanı içerisine yerleştirmiş olacağız.” dedi.
4 BUÇUK MİLYON TL’YE MAL OLDU
Rehabilitasyon Merkezi’nin tamamının 4.5 milyon TL’ye mal olduğunu söyleyen Yurtsevenler, “Minik Kalplerle El Ele Derneği (MİKADER) Bakanlık ile protokol imzalayan tek dernektir. Burayı yaparken bizler hiçbir kar elde etmiyoruz. Amacımız tamamen hizmet etmektir. Buranın yapımında katkısı olan ve bu süreci hızlandıran Kaymakamımız Mehmet Ali Gürbüz’e teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı. MİKADER adına Mehmet Yasin Yurtsevenler 9 Eylül’de temeli atılan merkezin Nisan ayında tamamlanacağının müjdesini verdi.
GÜVENLİK ÜST DÜZEYDE
Rehabilitasyon Merkezi’ndeki güvenlik düzeyinin üst seviyede olduğunu belirten Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz de, “Yaşam alanların iki kattan fazla olmamasının nedeni çocukların yüksekten düşmede zarar görmemeleri için. Aynı şekilde yüklenici firma yurdun camlarını kırılmaz camdan yapıyor ve çocuklar yine kendilerine zarar vermeyecek ortamlarda eğitimlerini alabilecekler. Aynı zamanda yine yapımı devam eden Spor Salonunu sadece burada olan öğrenciler değil Kapaklı’daki tüm vatandaşlarımız ve kurumlarımız kullanabilecek. Bu salon gerçek anlamda birçok ihtiyaca cevap olacak. Kapaklı için güzel bir yatırım oldu. Nisan ayında inşallah tamamlanacak.” dedi.

Editör: TE Bilisim