Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy’de 105 bin metrekare alanda yapılması planlanan Rekreasyon Alanıyla ilgili istişare toplantısı düzenledi. Bazı Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve projede görevli kişilerin katıldığı toplantıda, alanın taslağı üzerinde yapılabilecek geliştirmeler görüşüldü.

Çerkezköy Bakış –
Çerkezköy Belediyesi Meclis Salonu’nda önceki gün saat 15.00’da düzenlenen Rekreasyon Alanı istişare toplantısı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı. Toplantı Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Çerkezköy Kent Konseyi, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Odası temsilcileri, proje görevlileri, Belediyede görev alan Mimarlar ve Belediye Meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.



PAZARYERİ 8 BİN METREKARE ALANDA YER ALACAK
16 bin metrekarelik alanda yer alan Kapalı Pazar Yeri’nin Çerkezköy Rekreasyon Alanı’nın projesinde 8 bin metrekareye düşürüleceğini ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, pazarcıların pazaryeri alanında olması gerektiğinden fazla alanı kullandıklarını öne sürdü. Rekreasyon Alanı projesiyle yenilenecek olan pazaryerinin 8 bin 500 metrekare yer ayrıldığını söyleyen Akay; mevcut pazarcıların bu alana rahatlıkla sığabileceğini söyledi. Alanın dışa dönük kısımlarına 28 tane de dükkân yerleştirileceğini kaydeden Başkan Akay; bu dükkânları kiraya vermeyi planladıklarını açıkladı.  Toplantı katılımcıları pazaryerini daha önce su bastığını anımsatarak “Su baskınlarına karşı pazaryeri için önlem alınacak mı?” sorusunu yönelttiler. Akay, bu sebeple pazaryerinin yerden 180 cm yukarıda inşa edileceğini açıkladı.
KAPALI PAZARYERİNE ALTERNATİF DÜŞÜNÜLECEK
Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çerkezköy Kapalı Pazaryerinde 90 esnafın ve 4-5 tane de toptancı olduğunu ifade ederek Çerkezköy’ün toptancı haline ihtiyaç duyduğuna dikkat çekti. Planlanan yeni pazaryerinin 90 esnafa yeteceğini kaydeden Vahap Akay, toptancılar için de bir yer düşünüleceğini açıkladı.
Projede, kapalı pazaryerinin inşa edilecek olan Kültür Merkezi’nin yanına koymalarının sebebinin yer sıkıntısı olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, toplantı katılımcılarının da teklifi üzerine pazaryeri için alternatif konum düşünüleceğini söyledi.



OTOPARK EN BÜYÜK SORUNLARDAN BİRİ
Toplantıda Çerkezköy’ün kentsel bazda yaşanılan en büyük sorunlarında başı otopark sorunu çektiği tartışıldı. Konuya ilişkin yer altı ve katlı otopark alternatifleri ile ilgili fikirler ortaya atıldı. Akay, bundan sonra gerçekleştirilecek istişare toplantılarında gündeme getirmek üzere tüm katılımcılardan somut projeler beklediğini söyledi.
“ISLAHI BEKLEYEMEYİZ”
Toplamda 105 bin metrekare olan alan’ın 5 bin metrekaresini yapay gölet oluşturacak. 7 bin metrekaresinde konser alanı yer alacak alanda; geçiş köprüleri, kamelyalar, 800 kişilik amfi tiyatro, koru ve piknik alanı, bisiklet yolu, yürüyüş yolu, çay bahçesi, kor kahvesi, basketbol ve voleybol sahalarının olduğu anımsatıldı. Pınarça Deresi’nin ıslahının bitmek üzere olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, rekreasyon alanının bitiminden sonraki amacın alan ile kentin ilişkisini artırmak olduğunu söyledi. Akay; “amacımız sadece alanı ortaya çıkarmak değil, bundan ziyade şehri buraya adapte etmek olacak”dedi. Alanın diğer kısmında kalan derenin ıslahının uzayacağını bildiren Akay “Bu konuda DSİ’nin çalışmasının bitmesini beklersek çok vakit kaybedeceğiz. Bu yüzden çalışmalarımıza ıslah bitmeden başlamak zorundayız” dedi.  Alana inşa edilecek olan Kültür Merkezi ile ilgili de görüşleri alan Akay, verimli olacak bir bina inşa etmek istediklerini belirterek bir sonraki toplantıda 3 tane taslak proje sunulacağını ve farklı ve somut fikirlere de açık olduklarını kaydetti. Toplantı, çeşitli fikir alışverişleriyle sohbet havasında devam etti.
Editör: TE Bilisim