Çerkezköy Renkli İnciler Anaokulu, sosyal sorumluluk projesi kapsamında depremzedelere yardım elini uzattı. Minik öğrencilerin velileri ve okul yönetimi işbirliği ile özenle hazırlanan oyuncak, kırtasiye ve giyim malzemelerinden oluşan 8 koli, Elazığ’ın Sivrice ilçesine gönderildi.

Türkiye, geçtiğimiz 24 Ocak Cuma günü Elazığ'dan gelen deprem haberiyle sarsıldı. Deprem, Malatya, Diyarbakır, Tunceli, Mardin, Bingöl, Bitlis, Suriye ve Irak’tan da hissedildi. Deprem nedeniyle 41 kişi hayatını kaybederken, binin üzerinde kişi yaralandı.  Depremin ardından ise tüm Türkiye yardım seferberliği başlattı. 


YALNIZ DEĞİLSİN SİVRİCE

Çerkezköy’ün Bağlık Mahallesi Çamlıbel Sokak üzerinde bir süre önce hizmete açılan Renkli İnciler Anaokulu, çok önemli bir örnek sosyal sorumluluk projesine imza attı. Okul müdürü Aslı Keskin ve yönetimi, deprem bölgesine nasıl bir yardımda bulanabileceklerini istişare ettiler. Ardından veli ve okul yönetimi güçlerini birleştirerek “Yalnız değilsin Sivrice” yardım kampanyasını başlattılar. Velilerin desteği ile oyuncak, kırtasiye ve giyim malzemelerinden oluşan malzemeler okulda toplandı. Ardından da öğrencilerin de yardımı ile özenle kutulara dolduruldu. Hazırlanan 8 koli yardım malzemesi ardından kargo firması ile depremzedelere ulaştırılmak üzere Sivrice eski Belediye Başkanı Ebubekir Irmak’a gönderildi.
Renkli İnciler Anaokulu Müdürü Aslı Keskin, aslına hazırlanan yardım malzemelerini AFAD’a göndermeyi planladıklarını belirterek, “Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilçemizde de yardım kampanyaları düzenlendi. Bu yardımlar genellikle AFAD üzerinden gerçekleştirildi. Bizde daha kırsal kesime yardımları ulaştırabilmek için Sivrice’de yaşayanlarla iletişime geçtik. Bu nedenle yardım malzemelerini direk Sivrice’ye gönderdik. Destek veren tüm velilerimize ve Türkiye’nin diğer illerinden, sosyal medya aracılığıyla bizlere kargo ile kıyafet gönderen yardımsever arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.” dedi.   



Editör: TE Bilisim