Çerkezköy Bakış - Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ölümcül seyreden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, Türkiye'de etkisini sürdürüyor. 10 Aralık tarihli Türkiye’nin Koronavirüs tablosunda 30 bin 424 yeni vaka tespit edilirken, 220 vatandaş ise hayatını kaybetti.

“ORTA RİSKLİ BÖLGE”

Hafta içi 21.00-05.00 saatleri arasında, hafta sonu da tam gün gerçekleşen sokağa çıkma kısıtlaması, alınan tedbirler, vatandaşların kurallara daha çok uyması sayesinde Tekirdağ’da vaka sayıları düşüşe geçti. Geçtiğimiz haftaya kadar “Çok Yüksek Riskli Bölge” olan ilçe genelinin büyük bir bölümü, alınan tedbirler ile “orta riskli bölge” seviyesine geriledi.

TEKİRDAĞ’DA YÜZDE 20 DÜŞÜŞ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da dün Tekirdağ, Gaziantep, Şanlıurfa, Denizli’de Valiler, İl Sağlık Müdürleri ve Halk Sağlığı Başkanları ile online görüşerek durum değerlendirmesi yaptı. Bakan Koca, yaptığı açıklamada, “Gaziantep’te günlük vaka sayısı yüzde 35, Şanlıurfa’da yüzde 30, Tekirdağ’da yüzde 20, Denizli’de yüzde 25 oranında düştü. Filyasyon ekiplerimiz sahada yoğun takip yapıyor. Hastane ve yoğun bakımlarda yükümüz henüz devam ediyor. Yerel ilave tedbirleri daha hızlı ve daha kararlı uyguladıkça daha olumlu sonuç almamamız mümkün değil. Ara vermeden mücadeleye devam edelim; birlikte kazanacağız.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim